ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Бухгалтерський облік » Бухгалтерський облік в Україні: аналіз стану та перспективи розвитку

Довгострокові фінансові інвестиції
Трансформація статті «Довгострокові фінансові інвестиції» потребує уточнення їх класифікації та оцінювання статей, що обліковуються методом участі в капіталі.
213

С. Ф. Голов. Бухгалтерський облік в Україні: аналіз стану та перспективи розвитку
Насамперед слід враховувати, що, на відміну від П(с)БО 12, МСБО 27, 28 і 31 не передбачають обов'язкового застосування методу обліку участі в капіталі для відображення фінансових інвестицій в дочірні, асоційовані та спільні підприємства в окремій фінансовій звітносгі інвестора (материнського підприємства, контролюючого учасника тощо).
При цьому окремими фінансовими звітами є звіти, подані материнським підприємством, інвестором в асоційоване підприємство або контролюючим учасником спільно контрольованого суб'єкта господарювання, в яких інвестиції обліковуються на основі частки прямої участі, а не на основі відображених у звітності результатів та чистих активів об'єкта інвестування.
У разі застосування МСФЗ до окремих фінансових звітів українських підприємств, оцінку фінансових звітів за методом участі в капіталі слід скоригувати відповідно до вимог МСБО 39 або собівартості.
Згідно з МСБО 39, інвестиція розглядається як фінансовий актив, доступний для продажу і має оцінюватися за справедливою вартістю з відображенням дооцінки у складі власного капіталу.
У цьому випадку, якщо справедлива вартість фінансової інвестиції перевищує її оцінку за методом участі в капіталі, таку інвестицію слід дооцінити.
Якщо вартість інвестиції за методом участі в капіталі нижча за її справедливу вартість, тоді слід визнати збиток від зменшення корисності такої інвестиції згідно з МСБО 36.
У разі оцінювання фінансових інвестицій за собівартістю, їх балансову вартість слід довести до собівартості шляхом відображення різниці між собівартістю і балансовою вартістю на початок звітного періоду в складі «Нерозподіленого прибутку» або іншої відповідної статті власного капіталу.
Зміни балансової вартості інвестиції упродовж звітного періоду слід списати шляхом коригування відповідно статей «Дохід від участі в капіталі» або «Втрати від участі в капіталі» у Звіті про фінансові результати.
У загальному вигляді алгоритм коригування балансової вартості фінансової інвестиції до її собівартості наведено на прикладі інвестиції в асоційоване підприємство (рис. 3.5).
Усі наведеш коригування стосуються відповідно сум прибутку (збитку) та амортизації за звітний та всі попередні періоди з моменту придбання інвестиції.
214

Роз&л 3. Аспекти реформування бухгалтерського обліку в Україні

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Довгострокові фінансові інвестиції» з дисципліни «Бухгалтерський облік в Україні: аналіз стану та перспективи розвитку»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Розвиток пейджингу в Україні
Організаційна структура банку та управління ним
Аудит обліку витрат на закладання і вирощування багаторічних наса...
Аудит місцевих податків. Аудит податку з реклами
Класифікація голосних і приголосних звуків


Категорія: Бухгалтерський облік в Україні: аналіз стану та перспективи розвитку | Додав: koljan (24.11.2011)
Переглядів: 691 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП