ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Бухгалтерський облік » Бухгалтерський облік в Україні: аналіз стану та перспективи розвитку

Річний звіт
Річний звіт товариства разом з фінансовими звітами повинен містити таку інформацію:
1) об'єктивний огляд розвитку бізнесу товариства та її станови
ща разом з описом основних ризиків.
Такий огляд повинен:
а) бути збалансованим і комплексним дослідженням розвитку та ведення бізнесу товариства та її становища, сумісним з розміром та складністю бізнесу;
б) включати як фінансові, так і, якщо це доцільно, не фінансові показники діяльності, які стосуються даного бізнесу, зокрема інформацію стосовно питань довкілля та праці.
Для забезпечення цього дослідження, річний звіт має, якщо доцільно, включати посилання та додаткові пояснення розрахунків, які містяться в річній звітності;
2) важливі події після дати балансу;
3) можливості майбутнього розвитку товариства;
4) діяльність у сфері досліджень та розробок;
5) інформацію щодо придбання власних акцій.
71

С. Ф. Голов. Бухгалтерський облік в Україні: аналіз стану та перспективи розвитку
В усіх державах-членах вимагається наводити в річному звіті огляд щодо розвитку бізнесу товариства та, зокрема, вимагається наводити інформацію про перспективи розвитку підприємства та його діяльність у сфері досліджень і розробок.
Водночас є певні розбіжносгі у вимогах щодо надання в річному звіті інформації про події після звітної дати, викуп акцій власної емісії та філії, які узагальнено в табл. 1.13.
Існують різні вимоги і щодо складання річного звіту малими підприємствами, які складають скорочений баланс згідно зі статтею 11 Четвертої Директиви ЄС.
В Австрії, Бельгії, Данії, Фінляндії, Німеччині, Італії, Люксембурзі та Нідерландах такі підприємства можуть не складати річного звіту.
В інших державах-членах вимагається складання річного звіту малими товариствами.
У Португалії малі товариства не складають річного звіту, якщо вони не є об'єктом обов'язкового аудиту.
Фінансова звітність, що належним чином затверджена, а також річний звіт, разом із висновком аудиторів, повинні оприлюднюватися в порядку, передбаченому законодавством держав-членів, згідно з вимогами статті 3 Директиви 68/151/ЄЕС.
Законами держав-членів також передбачені випадки, коли річний звіт не оприлюднюється в порядку, передбаченому вище, Зокрема, держави-члени можуть дозволяти товариствам, що складають скорочений баланс:
1) оприлюднювати скорочений баланс та скорочені примітки;
2) звільняти такі товариства від обов'язку оприлюднювати звіти про прибуток і збиток та річні звіти, а також висновки аудиторів.
Держави-члени можуть також дозволяти оприлюднювати скорочений баланс та скорочені примітки товариствам, що складають скорочений звіт про прибуток і збиток.
Якщо річна звітність не була оприлюднена в повному обсязі, має бути зроблена вказівка, що така версія публікується в скороченому вигляді.
Разом з річним звітом слід оприлюднювати таку інформацію (якщо її не розкрито у фінансових звітах):
заплановане розподілення прибутків або покриттями
з збитків;
розподілення прибутків або покриття збитків.
72

Розділ 1. Сучасні тенденції гармонізації бухгалтерського обліку
Таблиця 1.13. Розбіжності у вимогах щодо річного звіту

інформація Вимагається Не вимагається
1, Значні події, що відбулися післязвітної дати Усі держави-члени (крім Нідерландів) Нідерланди
2. Викуп акцій власної емісії
2.1. Причини такого викупу протягом фінансового року Усі держави-члени (крім Данії, Франції, Нідерландів, Швеції та Греції) ДаніяФранція (у Примітках) Нідерланди (у Примітках) ШвеціяГреція (не застосовуються)
2.2. Кількість та номінальна (або облікова номінальна вартість) акцій, викуплених та перепроданих протягом фінансового року -II- -II-
2.3. Частка викуплених та перепроданих акцій у загальній величині підписного капіталу, до якого вони належать АвстріяБельгіяФінляндіяНімеччинаІрландіяІталіяІспаніяВелика БританіяЛюксембург Данія Франція (уАримітках) Нідерланди (у Примітках) Португалія (обмеження 10%) ШвеціяГреція (не застосовується)
2.4. Кількість та номінальна вартість усіх акцій, викуплених та утримуваних товариством АвстріяБельгіяФінляндіяНімеччинаІрландіяІталіяПортугаліяІспаніяВелика БританіяЛюксембург ДаніяФранція (у Примітках) Нідерланди (у Примітках) ШвеціяГреція (не застосовується)
2.5. Частка викуплених та утримуваних акцій у загальній величині підписного капіталу, до якого вони належать АвстріяБельгіяФінляндіяНімеччинаІталіяЛюксембургПортугаліяІспаніяВелика Британія ДаніяФранція (у Примітках) Нідерланди (у Примітках) ШвеціяГреція (не застосовується)
3. Наявність філії Усі держави-члени (крім Нідерландів та Іспанії) Іспанія Нідерланди

С. Ф. ГОЛОЙ. Бухгалтерський облік в Україні: аналіз стану та перспективи розвитку
Держава-член, у якій засновано товариства, зазначене в другому та третьому підпунктах статті 1 (1) (відповідний суб'єкт І господарювання), може звільняти цей суб'єкт господарювання від обов'язків оприлюднення його звітності згідно зі статею З Директиви 68/151/ЄЕС за умови, що такі звіти доступні для ; публічного ознайомлення за місцезнаходженням її головного
офісу, якщо:
а) усі учасники з необмеженою відповідальністю відповідного суб'єкта господарювання є товариствами, зазначеними в першому підпункті статті 1 (1), діяльність яких регулюється правом інших держав-членів, ніж держава-член, право якої поширюється на суб'єкт підприємницької діяльності, та жодне з таких товариств не оприлюднює звітність цього суб'єкта підприємницької діяльності у своїй власній звітності; або
б) усі учасники з необмеженою відповідальністю є товариства ми, діяльність яких не регулюється правом держави-члена, але які мають організаційно-правову форму, порівнювану з такими, які зазначені в Директиві 68/151/ЄЕС.
В усіх державах-членах вимагається публікація річних фінансових звітів, річного звіту разом зі звітом аудиторів.
Розбіжності існують у вимогах щодо публікації звітності малих і середніх товариств [40, с 77] та консолідованих фінансових звітів
[40, с 181-207].
Отже, можна констатувати, що зберігаються суттєві розбіжності в підходах держав-членів до складу річної звітності, застосування альтернативних методів оцінювання її статей, обліку нематеріальних активів, витрат на дослідження та розробки, орендних операцій, частокучасті в капіталі, обсягу інформації, що надається в примітках до річних звітів тощо.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Річний звіт» з дисципліни «Бухгалтерський облік в Україні: аналіз стану та перспективи розвитку»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Вартість власного капіталу
Аудит резервного капіталу
РЕГІОНАЛЬНІ МІЖНАРОДНІ КРЕДИТНО-ФІНАНСОВІ ІНСТИТУЦІЇ
Перспективи використання супутникових мереж
Послідовність аудиту нематеріальних активів


Категорія: Бухгалтерський облік в Україні: аналіз стану та перспективи розвитку | Додав: koljan (24.11.2011)
Переглядів: 721 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП