ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Економіка підприємства » Ризикологія в економіці та підприємстві

Ризики виробничих підприємств
Ризики, з котрими зіштовхується менеджер на підприємстві, досить різноманітні, однак існує низка причин, через які певним видам ризиків приділяється найбільша увага. Так, досі в Україні існує нерозвинутий фондовий ринок і тому актуальними є питан-ня, пов’язані з капіталом. На практиці зусилля менеджерів зведе-ні в основному до мінімізації впливу на діяльність підприємств техніко-виробничих ризиків. Але провідна роль ринку цінних па-перів у розвинутій ринковій економіці зумовлює посилену увагу економічних служб західних корпорацій до портфельних інвес-тицій. Особлива увага приділяється кредитним ризикам [317]. Є підстави вважати, що з оновленням основних виробничих фондів українських підприємств, розвитком ринку цінних паперів та розширенням фінансування відбудеться зміна пріоритетів. Осно-вні зусилля спрямовуватимуться у фінансову сферу.
У багатьох розвинутих країнах відбуваються не лише техно-логічні перетворення і реструктуризація економіки, але й моди-фікація стратегії менеджменту, котра впроваджується західними фірмами під впливом японської економіки [239]. У підґрунтя но-вого підходу покладено зміну ставлення до споживачів товарів (послуг), торгових партнерів, робітників підприємств. Ці відно-сини на ділі, а не лише на словах, прагнуть зробити менш кон-фронтаційними (суперечливими), конкурентні стратегії доповню-ються стратегіями співпраці. Співвідношення управлінських функцій власників фірм (підприємств), менеджерів, трудових колективів формуються під впливом процесів управлінської кон-вергенції, делегування повноважень тощо. Дифузія власності і від-повідно конвергенція функцій управління серед різних суб’єктів ринкових відносин являє собою на сьогодні важливу тенденцію розвитку. Поєднання певною мірою функцій цих суб’єктів при од-ночасному їх розмежуванні призводить до зниження ступеня еко-номічного ризику.
Розглянемо, в якому взаємозв’язку перебувають пріоритетні ризики підприємств з пріоритетними ризиками інших сфер під-приємництва.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Ризики виробничих підприємств» з дисципліни «Ризикологія в економіці та підприємстві»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Аудит документального оформлення господарських операцій
Слово і його ознаки
ЕРГОНОМІЧНІ ВИМОГИ ДО ТОВАРУ
Способи залучення капіталу
Аналіз використання основного та оборотного капіталів позичальник...


Категорія: Ризикологія в економіці та підприємстві | Додав: koljan (27.10.2011)
Переглядів: 805 | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП