ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Фінанси » Фінансово-господарський контроль

Ревізія та аудит на сільськогосподарських підприємствах
На сільськогосподарських підприємствах в залежності від форми їх власності фінансово-господарський контроль може здійснюва-тись в формі ревізії (на державних підприємствах) або в формі ау-диту (на приватних підприємствах).
Слід зауважити, що незалежно від того, в якій формі здійснюється фінансово-господарський контроль на промисловому виробничому підприємстві (ревізії чи аудиту), мета, завдання, джерела інфор-мації та інші ознаки здійснення такого контролю є єдиними.
Метою ревізії (аудиту) сільськогосподарських підприємств є вста-новлення законності, правильності та доцільності їх діяльності.
Завданнями ревізії (аудиту) є:
1. контроль правильності обліку земельних ресурсів;
2. контроль правильності обліку живих організмів, що належать сільськогосподарському підприємству;
3. контроль правильності розрахунку собівартості виробленої сільського-сподарської продукції;
Джерелами інформації при проведенні ревізії (аудиту) виступає ряд специфічної документації: акт на оприбуткування приплоду тварин; акт про хід окоту овець; акт виведення на сортування добового мо-лодняку птиці; накопичувальний акт на оприбуткування приплоду звірів; розрахунок визначення приплоду тварин; акт на переведен-ня тварин із групи в групу; акт на вибуття тварин і птиці; акт на від-бракування тварин з основного стада; звіт про рух худоби і птиці на фермі тощо.
Ревізія (аудит) на сільськогосподарських підприємствах здійсню-ється за типовим алгоритмом, наведеним на рисунку 7.1.

Рис. 7.1. Типовий алгоритм здійснення ревізії (аудиту) на сіль-ськогосподарських підприємствах
Таким чином, як видно з рисунку 7.2., ревізія (аудит) діяльності сільськогосподарських підприємств здійснюється за наступними специфічними напрямами перевірки:
Перевірка правильності обліку витрат і виходу продукції у Виробничому звіті. Виробничий звіт складається за місяць і на-ростаючим підсумком з початку року в розрізі об'єктів аналітичного обліку по відповідних статтях витрат. Дані Виробничого звіту по кредиту аналітичних рахунків виробництва в межах структурних підрозділів співставляються зі зведеною відомістю. Підсумки зве-деної відомості в розрізі синтетичних рахунків в свою чергу звіря-ються з Журналом-ордером 10.3 з.-г, а кредитові обороти з Журна-лу-ордеру - з Головною книгою.
Перевірка обліку витрат предметів праці: акт на витрачання насіння і посадочного матеріалу (ф.119); акт Про використання мі-неральних, органічних і бактерійних добрив отрутохімікатів і гербі-цидів (ф. 118); акт на списання виробничого і господарського інвен-тарю, МБП (ф.126); лімітно-заборна карта на отримання матеріаль-них цінностей (ф. 117 АПК); накладна (внутрішньогосподарчого значення) (ф. 87) та інші. Дані первинних документів в кінці місяця повинні бути систематизовані в звітах про рух матеріальних ціннос-тей (ф.121).
Перевірка відомості дефектів на ремонт машини (ф.130). Всі зазначені суми повинні бути підтверджені актами експертиз.
Перевірка обґрунтованості транспортних витрат. Транспо-ртні витрати відображаються лише на підставі даних шляхних лис-тів вантажного автомобіля (ф. 2 і 4 з), згрупованих в накопичуваль-ній відомості обліку роботи вантажного автотранспорту (ф. 38), шляхних листів трактора (ф. 68).
Перевірка надходження продукції рослинництва. Під час такої перевірки перевіряються різні первинні документи. До них відно-сяться: по зернових культурах - реєстр відправки зерна і іншої про-дукції з поля (ф. 77), путівка на вивіз продукції з поля (ф. 77 а), та-лони водія (ф. 77 б), комбайнера (ф. 77 в), реєстр приймання зерна і іншої продукції (ф. 78), реєстр приймання зерна вагарем (ф. 78 а), відомість руху зерна і іншої продукції (ф. 80); по картоплі, овочам, плодово-ягідним і іншим культурам - щоденник надходження сіль-ськогосподарської продукції (ф. 81), щоденник надходження проду-кції закритого ґрунту (ф. 83), щоденник надходження продукції саді-вництва (ф. 84); по кормових культурах - акт на приймання грубих і соковитих кормів (ф. 92), акти на оприбутковування пасовищних ко-рмів (ф. 93 і 93 а) та інші.
Перевірка собівартості продукції. Особливим питанням при здійсненні фінансово – господарського контролю сільськогосподар-ських підприємств є перевірка правильності формування собівар-тості продукції.(рис. 7.2.)

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Ревізія та аудит на сільськогосподарських підприємствах» з дисципліни «Фінансово-господарський контроль»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Послуги, що можуть забезпечуватися системою електронної пошти
Формування звітних фінансових документів
Види банківських ризиків та їх характеристика
Где центр тяжести летящей ракеты?
Поняття ISDN


Категорія: Фінансово-господарський контроль | Додав: koljan (20.10.2011)
Переглядів: 1161 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП