ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Фінанси » Фінансово-господарський контроль

Перевірка технологічної документації
Порядок розроблення та затвердження технологічної документації на фірмові страви, кулінарні та борошняні вироби на підприємствах громадського харчування затверджено наказом Мінекономіки України від 25.09.2000 р. N 210. Приготовлені страви мають відповідати вимогам ГОСТ30390-95 «Громадське харчування. Кулінарна продукція, що реалізується населенню. Загальні технічні умови» та іншим чинним нормативним документам на такі вироби.
До технологічних карт на нові фірмові страви та вироби вносяться відомості про: технологічний процес приготування фірмової страви чи виробу; перелік продуктів, продовольчої сировини, речовин і су-путніх матеріалів, що використовуються у процесі приготування, із зазначенням даних про норми їх вмісту в кінцевому харчовому про-дукті; термін придатності до вживання; умови зберігання та спосіб реалізації споживачу.
Меню і прейскурант має бути підписано приватним підприємцем та матеріально відповідальною особою (завідувачем виробництва, бригадиром, буфетником, барменом тощо) та скріплено печаткою (за її наявності).
Фірмові страви зазначаються в меню серед стандартних, наведених у рецептурних збірниках. Але оскільки одна назва такої страви відві-дувачу закладу громадського харчування ще ні про що не говорить, у меню потрібно давати розшифрування її інгредієнтів. Вдалим рі-шенням у такому разі є розміщення в меню фотографій фірмових страв.
При зазначенні цін у меню та прейскурантах слід керуватися Інстру-кцією про порядок визначення роздрібних цін на товари народного споживання у підприємствах роздрібної торгівлі та громадського ха-рчування, затвердженою наказом Міністерства зовнішньоекономіч-них зв'язків і торгівлі України від 04.01.97р. N 2 зі змінами та допов-неннями. [37]
Відповідальність за правильне складання та оформлення технологі-чної документації на фірмові страви, кулінарні та борошняні конди-терські вироби несе приватний підприємець.
Контроль за дотриманням порядку розроблення та затвердження технологічної документації на фірмові страви та вироби здійснюєте-ся посадовими особами органів виконавчої влади. До них належать територіальні органи СЕС і торговельні відділи виконавчих комітетів органів місцевого самоврядування.
Відсутність технологічних карт на робочому місці кухаря, порушення описаного в них технологічного процесу, порушення порядку їх роз-роблення та погодження класифікується як порушення правил на-дання послуг у сфері громадського харчування. Так, порушення пра-вил торгівлі, виконання робіт і надання послуг працівниками торгівлі, громадського харчування і сфери послуг, громадянами, які займа-ються підприємницькою діяльністю, тягне за собою накладення штрафу від 1 до 10 необлагаємих мінімальних доходів громадян (17 —170 грн.).

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Перевірка технологічної документації» з дисципліни «Фінансово-господарський контроль»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: ВАЛЮТНИЙ КУРС
Загадка пешехода и паровоза
Індекс прибутковості
WiMAX vs UMTS: послесловие (продолжение статьи: "3G… 4G… Кто...
ОСОБЛИВОСТІ ІНФЛЯЦІЇ В УКРАЇНІ


Категорія: Фінансово-господарський контроль | Додав: koljan (20.10.2011)
Переглядів: 689 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП