ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Менеджмент » Менеджмент персоналу

Робочий час і його використання
13. Час початку і закінчення роботи і перерви для відпочинку і харчування встановлюється наступний:

1-а зміна 2-а зміна 3-я зміна
Початок роботи
Перерва на обід
Закінчення роботи

У відповідних випадках тривалість щоденної роботи, у тому числі час початку і закінчення щоденної роботи і перерви для відпочинку і прийому їжі, визначаються графіками змінності, які затверджуються адміністрацією за узгодженням із профспілковим комітетом з дотриманням установленої тривалості робочого часу за тиждень чи інший обліковий період.
Графіки змінності доводяться до відома робітників та службовців, як правило, не пізніше ніж за один місяць до введення їх у дію.
Працівники чергуються по змінах рівномірно.
Перехід з однієї зміни в іншу повинен відбуватися, як правило, щотижня у години, визначені графіками змінності.
14. Про початок і про закінчення роботи на підприємстві, в установі, організації, а також про перерву в роботі робітники та службовці сповіщаються відповідними сигналами чи іншим способом.
До початку роботи кожен робітник і службовець зобов'язаний відзначити свій прихід на роботу, а по закінченні робочого дня - відхід з роботи в порядку, установленому на підприємстві, в установі, організації.
15. Адміністрація зобов'язана організувати облік явки на роботу і відходу з роботи. Біля місця обліку повинен бути годинник, що правильно вказує час.
Працівника, що з'явився на роботі в нетверезому стані, адміністрація не допускає до роботи в даний робочий день (зміну).
16. На безперервних виробництвах забороняється залишати роботу до приходу працівника, що змінює.
У випадку нез'явлення змінного, робітник чи службовець заявляє про це старшому по роботі, що зобов'язаний негайно вжити заходів до заміни змінника іншим працівником.
17. На тих роботах, де за умовами виробництва перерву для відпочинку і харчування установити не можна, робітнику чи службовцю повинна бути надана можливість прийому їжі на протязі робочого часу.
Перелік таких робіт, порядок і місце прийому їжі встановлюються адміністрацією за узгодженням із профспілковим комітетом підприємства, установи, організації.
18. Роботи понад норми, як правило, не допускаються. Застосування робіт понад норми адміністрацією може здійснюватися у виняткових випадках і в межах, передбачених чинним законодавством, лише з дозволу профспілкового комітету підприємства, установи, організації.
19. Забороняється в робочий час:
а) відволікати робітників та службовців від їхньої безпосередньої роботи, викликати чи знімати їх з роботи для виконання суспільних обов'язків і проведення різного роду заходів, не пов'язаних з виробничою діяльністю (усілякі злети, семінари, спортивні змагання, заняття художньою самодіяльністю, туристичні поїздки);
б) скликати збори, засідання і всякого виду наради по суспільних справах.
20. Черговість надання щорічних відпусток встановлюється адміністрацією за узгодженням із профспілковим комітетом підприємства, установи, організації з урахуванням необхідності забезпечення нормального ходу роботи підприємства, установи, організації і сприятливих умов для відпочинку робітників та службовців. Графік відпусток складається на кожний календарний рік не пізніше 5 січня поточного року і доводиться до зведення всіх робітників та службовців.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Робочий час і його використання» з дисципліни «Менеджмент персоналу»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Аудит операцій за рахунками в банках
ВВЕДЕННЯ В ДІЮ ОБ’ЄКТІВ ІНВЕСТУВАННЯ
Держава як суб’єкт інвестування
ДИЗАЙН, ЙОГО ОБ’ЄКТИ ТА ПРОГРАМИ
Аудит витрат на виробництво продукції рослинництва


Категорія: Менеджмент персоналу | Додав: koljan (17.06.2011)
Переглядів: 1176 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП