Які особливості ведення птахівництва в зоні радіоактивного забруднення
Для зменшення радіоактивного забруднення м’яса курей та яєць у літній час птицю необхідно утримувати на закритих майдан- чиках, а до раціону включати зелень, вирощену на ріллі. В зимовий період концентрація радіонуклідів у продуктах птахівництва зни- жується ще більше. В цей період слід лише забезпечити птицю по- вноцінними за мінеральними речовинами та вітамінами кормами. При виробництві яєць та м’яса бройлерів кількість радіоцезію у до- бовому раціоні птиці не повинна перевищувати 130 Бк.
Ви переглядаєте статтю (реферат): «Які особливості ведення птахівництва в зоні радіоактивного забруднення» з дисципліни «Ветеринарна радіологія»