ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Медицина » Валеологія

Вплив алкоголю на організм людини
Алкоголь належить до числа-депресантів.
Основна діюча речовина алкоголю — етиловий спиртале у напоях містяться й інші сполуки, які впливають на організм.
При домашньому та промисловому виробництві спиртних напоїв етиловий спирт виробляється шляхом ферментації, тобто розкладання продуктів, які містять вуглеводи (наприклад, кукурудзи, ячменя, рису, картоплі, винограду) під дією дріжджів. Одержуваний напій залежить від використаної сировини. Наприклад, із солоду і ячменя роблять пиво, а з винограду — вино. Пиво та вино утворюються в результаті тільки ферментації, тому в них максимально можливий рівень алкоголю складає 15%. "Міцні" спиртні напої з підвищеним умістом спирту (віскі, джин, горілка, лікер) вимагають ще "дистиляції", тобто спирт відганяється в нову ємність, залишаючи воду" в старій. Дистильований спирт іноді також додають у вино (шеррі, портвейн тощо) і пиво для більшої міцності.
Помірне споживання алкоголю не шкодить здоров'ю. Статистика свідчить, що споживання помірної кількості спирту може справляти сприятливий ефект на серце і, можливо, подовжує життя. Однак алкоголь впливає на мозок, тому знижується швидкість реакції на зовнішні подразники.
Надлишкове споживання алкоголю викликає похмілля й зниження працездатності відразу, а у довгостроковій перспективі призводить до незворотнього ушкодження печінки, утрати пам'яті та погіршення психіки, безсоння, уповільнення рефлексів з відповідним зростанням небезпеки нещасних випадків, погіршення розсудливості й емоційного контролю. Хоча стійкість до алкоголю в чоловіків вище, ніж у жінок, чоловіки-алкоголіки піддаються більшому ризику ураження печінки, розвитку багатьох форм раку та порушень імунної системи.
Алкоголізм — це регулярне споживання великої кількості алкоголю протягом довгого періоду часу. Це найбільш серйозна форма наркоманії у наші часи.
Vidkhrni •(1974) виділяє кілька типів співвідношення між алкогольною культурою мікросоціального середовища та установками Індивіда стосовно алкоголізації:
- "абстинентна культура" — повна відмова вживання;
— "амбівалентна культура" — суперечливе ставлення;
— "ліберальна культура" — дозвіл уживати, однак заборона відвертого пияцтва;
— "патологічна культура" допускає будь-які прояви пияцтва.
Побутове пияцтво може вести до алкоголізму тому, що людина починає звертатися до алкоголю заради полегшення стресу ("симптоматичне пияцтво "), або тому, що початкові стадії залежності залишаються непоміченими ("запущене пияцтво").
Ранній алкоголізм — знайомство з оп'яняючими дозами алкоголю у віці до 16 років. Про підлітковий алкоголізм варто говорити з появою його перших ознак у віці до 18 років. Хлопчики частіше дівчаток уживають основні види спиртних напоїв. Серед міських школярів поширено споживання переважно слабких алкогольних напоїв — пива, вина. Учні ж сільських шкіл більш знайомі з міцними спиртними напоями.
Базовий алкоголізм. Людина не може зупинитися, поки не досягне стадії отруєння. Вона підбадьорює себе самовиправданнями та обіцянками, але всі обіцянки й наміри залишаються не виконаними. Людина починає уникати родини й друзів, нехтує колишніми інтересами, роботою, грошима, навіть їжею. Настає фізичне погіршення здоров'я і зменшується стійкість до алкоголю.
Хронічний алкоголізм характеризується подальшою моральною деградацією, ірраціональним мисленням, неясними страхами, фантазіями і психопатичною поведінкою — алкогольними психозами. Такої стадії людина може досягти за 5-25 років.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Вплив алкоголю на організм людини» з дисципліни «Валеологія»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Метафора і метонімія
Справочная таблица по механике
Аудит оборотних засобів, інших необоротних матеріальних активів. ...
Апаратна база комп’ютерної телефонії
Комп’ютерна телефонія — поняття і застосування


Категорія: Валеологія | Додав: koljan (14.01.2014)
Переглядів: 941 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП