ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Геополітика » Русь

Бус Білояр
В III ст. н.е. в історії наших пращурів відбулась неординарна подія. 20 квітня 295 року народився Бус Білояр – Бус Біле Сонце (про цю подію мова йде в "Бояновому гімні" і в "Книзі Велеса"), спадкоємець престолу Руськолані – Антії . Дитинство Буса проходило в Києві Антському, де волхви навчали його мудрості за священними книгами, що зберігались в старовинних храмах, побудованих чарівником Кітоврасом (Мерліном) і птицею Гамаюн за повелінням бога Сонця. Пройшовши шлях навчання Бус став Побудом (Буддою, пробудженим), духовним вчителем і вісником волі богів. Він відновив ведичні знання і погляди на Русі. В Книзі Велеса (Бус I, 2:1) про це сказано так: " Муж Правий сходив на омовницю і рік про те, як іти по Путі Праві. І слова його збігалися з діями і про нього, Старого Буса, говорили, що він творив треби і був лєпим, так як і діди наші". В Бусовому Провіщенні дається космогонія і філософія слов’ян. Бус казав: "Явь – це те, що минає, плинне; те, що створено Прав’ю. Навь же – після неї, і до неї теж Навь. А в Праві є Явь. І все, що відбувається в Яві, є відображенням того, що відбувається в Наві, в світі богів і духів. І, що війні на Землі передує війна на небесах. Часи Буса Білояра були часами протистояння Руськолані і готів Германареха. Як сказано в Книзі Велеса (Бус I, 6:1) "... І була повергнута Руськолань готами Германареха. І взяв він дружину від роду нашого і вбив її. І тоді вожді наші потекли на нього і Германареха розбили. За свідченням готського історика Іордана конунг готів Германарех був великим полководцем, який завоював майже всю Східну Європу. За Книгою Велеса (Бус II, 2:2) Германарех спочатку "пив вино за дружбу" з слов’янами, а потім "пішов з мечем на нас". Мирний договір був скріплений одруженням Германареха з сестрою Буса Лебіддю. Та за кохання Лебеді до сина Германареха останній вбиває і його і дружину, після чого почалась війна між готами і русами. І коли Германарех підступом розбив русів і пішов в Руськолань, проти нього піднялись всі руські племена і під проводом Буса розбили готів.
В Книзі Велеса про цю подію розповідається так: "... це Білобог повів наші раті і кінноту. І тут ми побачили в лісах чарівників, що прийшли до раті і взяли мечі. І бачили ми чудесників, що творили велике диво, як із жмені землі, піднятої до неба, встають раті небесні. І течуть вони на ворогів, і ввергають їх в могилу..."
Бус провів реформу календаря, уточнивши дати проходження найбільш яскравих зірок через нульовий меридіан , і, відповідно, дати найбільших ведичних свят (пізніше трансформованих в християнські). Згідно з календарем Буса в 368 році нашої ери закінчилась епоха Білояра (Овна) і розпочалась епоха Роду (Риб). Закінчився Великий День Сварога, настала Ніч Сварога. Втілення Вишня має бути "розп’ятим" , а влада переходить до Чорнобога. Тексти Книги Велеса наповнені очікуванням цієї події. Коли почнеться обертатись нове Колесо Сварога і почнеться новий відлік часу: "І ось Мати Сва співає про День Той. І ми чекаємо Час Той, коли почнуть обертатись Колеса Сварога. Цей час за піснею Матері Сва настане" (Книга Велеса, Троян III, 3:2).
Повернулось Небесне Коло, і настала Ніч Сварога, люта епоха Риб для слов’ян. І прийшов Амал Вінітарій (Венд по слов’янськи) новий вождь готів, і хитрістю заманив в пастку Буса , і ще 70 вождів племен слов’янських і розіп’яв їх на хрестах, Римський поет Авзоній писав про ці події так: " Поміж скал скіфських стояв для птахів сухий хрест, з якого з тіла Прометея сочилась кривава роса..." В цих рядках поєднались образи Прометея, Христа і Буса. 31 лютого 367 року (21 березня 368 року за сучасним календарем) настала Північ Сварога. Зупинилось Старе і почало обертатись Нове Колесо Сварога. В ніч розп’яття Буса відбулось повне місячне затемнення, а навколо Чорного моря все було зруйновано страшним землетрусом.
... Русь знову була повержена. І бога Буса, і сімдесят інших князів розіп’яли на хрестах. І смута велика була на Русі від Амала Венеда. І тоді Славен зібрав Русь і повів її. І в цей раз готи були розбиті (Книга Велеса, Бус I, 6:2 – 3)
З розп’яттям Буса Білояра закінчились Троянові віки.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Бус Білояр» з дисципліни «Русь»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Аудит розрахунків з оплати праці
Вимоги до висновку за результатами перевірки нематеріальних актив...
ВИДИ ГРОШОВИХ СИСТЕМ ТА ЇХ ЕВОЛЮЦІЯ
Організаційна структура банку та управління ним
ПОНЯТТЯ, ПРИЗНАЧЕННЯ ТА КЛАСИФІКАЦІЯ КОМЕРЦІЙНИХ БАНКІВ


Категорія: Русь | Додав: koljan (09.05.2013)
Переглядів: 1107 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП