ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Екологія » Раціональне використання та охорона водних ресурсів

Вимоги до джерел водозабезпечення, підготовка води
Вимоги:
- органолептичні показники;
- домішки;
- мінеральний склад;
- санітарна і епідеміологічна безпека;
- постійність водовіддачі та її величина.

Вибір і оцінка якості джерел централізованого господарсько-питного водопостачання має здійснюватися згідно з вимогами ГОСТ 2874-82. Відповідно до вимог цього стандарту придатність джерел водопостачання встановлюють на основі комплексного оцінювання санітарного стану місця розміщення водозабірних споруд та прилеглої території для підземних джерел води, а також вище і нижче водозабору для поверхневих водних джерел, якості води, ступеня природної та санітарної надійності й стабільності їх санітарного стану. Дозволяється користуватися джерелами водопостачання, вибір яких погоджений з органами й установами санітарно-епідеміологічної служби Міністерства охорони здоров'я України. Залежно від типу джерела питного водопостачання (поверхневе, підземне), ступеня його захищеності та ризику біологічного, хімічного й радіаційного забруднення, особливостей санітарних, гідрогеологічних і гідрологічних умов, а також характеру забруднювальних речовин встановлюються зони санітарної охорони та окремі пояси особливого режиму цих зон.
Технологія підготовки води визначається якістю природної води, її фізичними, фізико-хімічними і бактеріологічними властивостями та вимогами споживача.
Технологія підготовки питної чи технічної води охоплює комплекс процесів з метою зміни її початкового складу та поліпшенням природних властивостей зменшенням або повним вилученням небажаних інгредієнтів та збагачення її тими, яких не вистачає. Потреба у застосуванні того або іншого процесу підготовки води виникає у разі її невідповідності вимогам споживача. В основу вибору процесу підготовки води покладено порівняння якості води джерела водозабезпечення (дані хімічних і технологічних аналізів) із даними державного стандарту на питну воду (ГОСТ 2874-82) або технічними умовами споживача. Результати зіставлення визначають вибір процесу поліпшення якості води. При цьому можуть виявитися конкурентоздатними кілька процесів підготовки води. Тоді вибір певного процесу здійснюють згідно з даними еколого-техніко-економічного аналізу з урахуванням мінімальних затрат і досягнення високих технологічного й екологічного ефектів.
Процеси підготовки води поділяють на такі основні групи:
• поліпшення органолептичних властивостей води (прояснення і знебарвлення, дезодорація та ін.);
• забезпечення епідеміологічної безпеки (хлорування, озонування, ультрафіолетове, радіаційне та інші способи знезараження);
• кондиціонування мінерального складу (фторування, знефторення, знезалізнення, деманганація, зм'якшення, знесолення та ін.).

Основними процесами поліпшення якості води для господарсько-питних цілей є прояснення, знебарвлення та знезараження.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Вимоги до джерел водозабезпечення, підготовка води» з дисципліни «Раціональне використання та охорона водних ресурсів»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Інвестиційна стратегія
Аудит нерозподіленого прибутку
WiMAX vs UMTS: послесловие (продолжение статьи: "3G… 4G… Кто...
Аудит документального оформлення операцій з обліку витрат і виход...
ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ ІНФЛЯЦІЇ


Категорія: Раціональне використання та охорона водних ресурсів | Додав: koljan (19.04.2013)
Переглядів: 486 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП