ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Економічний аналіз » Організація і методика економічного аналізу

Аналіз витрат на обслуговування і управління виробництвом
У
собівартості продукції значну частку займають витрати з обслуговування і управління виробництвом. Вони складаються з декількох економічних елементів витрат і тому називаються комплексними. Основними видами комплексних витрат є витрати на утримання та експлуатацію устаткування, цехові і загальнозаводські витрати. Аналіз витрат на обслуговування і управління виробництвом містить вивчення їх величини та складу і виявляє причини відхилення від плану. Ці витрати складаються з різних елементів, їх загальна сума залежить від зміни різних чинників. Так, на відхилення від плану витрат на утримання і експлуатацію устаткування в основному впливають два чинники: зміна обсягу виробництва і порушення кошторису витрат.

96 Для виявлення впливу кожного з цих чинників окремо і вимірювання величини їх впливу витрати поділяють на дві групи: змінні (зміна обсягу) і постійні (порушення кошторису витрат). На ці групи витрати поділяються залежно від того, як на ті або інші їх статті впливає зміна обсягу виробництва. Статті, величина яких змінюється під впливом зміни обсягу виробництва, відносять до змінних витрат, а ті статті, величина яких не залежить від обсягу виробництва, відносять до постійних витрат. До змінних витрат відносять експлуатацію устаткування, поточний ремонт устаткування, транспортних засобів, внутрішньозаводське переміщення вантажів, знос МШП. Витрати з амортизації устаткування та інші витрати є постійними витратами. Для розрахунку впливу чинника обсягу виробництва необхідно перерахувати змінні витрати за плановим кошторисом з урахуванням коефіцієнта виконання плану виробництва товарної продукції та від отриманого результату відняти планові змінні витрати. Шляхом виключення впливу першого чинника із загального відхилення витрат на утримання і експлуатацію устаткування визначають порушення кошторису. В процесі аналізу доцільно зіставити фактичні і планові суми витрат за кожною статтею кошторису витрат на утримання і експлуатацію устаткування для виявлення відхилень, викликаних порушенням кошторису. В ході аналізу витрат на утримання і експлуатацію устаткування встановлюється їх зміна порівняно з планом і минулим звітним періодом. Для цього обчислюється показник рівня аналізованих витрат на гривню товарної продукції фактично, за планом і за попередній звітний період. Шляхом порівняння розрахованих показників визначається ступінь виконання плану зі зниження рівня витрат на утримання і експлуатацію устаткування. Економічний характер багатьох видів загальновиробничих і загальногосподарських витрат аналогічний, що і зумовлює однаковий підхід до їх аналізу. У цих витратах вирішальну роль виконують витрати на утримання

97 апарату управління, вагоме місце займають амортизація і поточний ремонт основних фондів. Корегування кошторису за окремими видами цих витрат не проводиться, оскільки вони вважаються умовно-постійними. Аналіз зводиться до контролю за дотриманням кошторисів і розгляду обґрунтованості запланованої зміни рівня загальновиробничих і загальногосподарських витрат і ступеня його виконання. Особливу увагу при аналізі цих витрат необхідно приділити невиробничим витратам. Будь–які фактичні витрати, що перевищують планові, можна розглядати як непродуктивні. Непродуктивні витрати є абсолютним резервом зниження собівартості продукції. Якщо віднести їх до фактичної повної собівартості товарної продукції, то отримаємо відносний резерв зниження собівартості.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Аналіз витрат на обслуговування і управління виробництвом» з дисципліни «Організація і методика економічного аналізу»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Довгострокове кредитування як форма участі банку в інвестиційному...
ПОКАЗНИКИ ЯКОСТІ ПРОДУКЦІЇ
Збір за видачу дозволу на розміщення об’єктів торгівлі та сфери п...
ФУНКЦІЇ ГРОШЕЙ
Склад – найменша вимовна одиниця


Категорія: Організація і методика економічного аналізу | Додав: koljan (22.08.2012)
Переглядів: 1006 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП