ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Бухгалтерський облік » Бухгалтерський облік у зарубіжних країнах

Облікові директиви країн ЄС
Крім КМСБО, питання обліку в міжнародному масштабі займаються ООН, Організація економічного співтовариства і розвитку (ОЕСР) та Європейським економічним співтовариством (ЄС).
Важливе значення для формування систем регулювання відіграють заходи з гармонізації бухгалтерського обліку, що застосовуються Європейським Співтовариством (ЄС), зокрема, Директиви ЄС.
- 239.-

Бухгалтерський облік у зарубіжних країнах
Сутність ідеї гармонізації різних систем бухгалтерського обліку в рамках Європейського співтовариства полягає в тому, що в кожній країні може існувати своя модель організації обліку та система стандартів, які її регулюють. Головне, щоб ці стандарти не суперечили аналогічним стандартам в країнах-членах ЄС, тобто знаходились у відносній "гармонії" один з одним. Робота в цьому напряму проводиться з 1961 р.
З метою формування концепції розвитку обліку в країнах ЄС була сформована дослідницька група з проблем бухгалтерського обліку. її діяльність розглядалась як складова частина програми гармонізації національних версій Закону про компанії. Результати цієї роботи опубліковані у вигляді нормативних документів, які були включені кожним членом ЄС до свого національного законодавства в сфері бухгалтерського обліку.
Європейське економічне співтовариство відомо також як Європейський спільний ринок, було створено в 1957 р. До нього входять 12 країн: Бельгія, Данія, Франція, Німеччина, Греція, Ірландія, Італія, Люксембург, Нідерланди, Великобританія, Іспанія і Португалія. Головними завданнями при створенні ЄС було забезпечення: а) вільного обертання матеріальних, трудових і фінансових ресурсів; б) єдиних митних правил; в) гармонізації права.
Для заохочення фінансової діяльності і активізації зусиль по накопиченню капіталу експерти ЄС займаються вирішенням проблеми узгодженості обліку в рамках співтовариства, що є частиною більш широкої програми уніфікації загальних принципів економічної діяльності. Зусилля ЄС в цьому напрямі унікальні, так як їх реалізація може кардинально змінити умови життя людей і функціонування бізнесу в Європі. Оскільки дана робота будується на законодавчій основі, виконання рішень по узгодженню умов функціонування бізнесу є обов'язковим для всіх компаній. Таким чином, будь-яка діяльність, в тому числі і в сфері бухгалтерського обліку, повинна виконуватися в контексті рішень і вимог ЄС.
Облікові директиви ЄС являють собою юридичні документи, адресовані країнам-учасникам. Вони передбачають узгодження законодавств про компанії країн-членів Римського Договору і стосуються таких важливих облікових питань, як уніфікація фінансової звітності компаній (директива № 4), зведена фінансова звітність (директива № 7), вимоги до кваліфікації аудиторів (директива № 8). Виконання директив є обов'язковим при певній свободі вибору форм та методів їх виконання.
До даного часу до сфери бухгалтерського обліку відносяться п'ять прийнятих директив (табл. 3.8).

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Облікові директиви країн ЄС» з дисципліни «Бухгалтерський облік у зарубіжних країнах»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Аудит пайового капіталу
Програмне забезпечення для захисту інформації персональних комп’ю...
Еволюція стандартів стільникового зв'язку
Здійснення розрахунків в іноземній валюті по зовнішньоекономічних...
Графіка


Категорія: Бухгалтерський облік у зарубіжних країнах | Додав: koljan (29.03.2012)
Переглядів: 893 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП