ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Бухгалтерський облік » Бухгалтерський облік у зарубіжних країнах

Характеристика організації бухгалтерського обліку в різних країнах
Говорити про "організацію бухгалтерського обліку" можна лише в тих країнах, де добре налагоджена система впорядкування, суворої правової регламентації, методологічної розробки основних положень бухгалтерського обліку, стандартизація прийняття рішень по принципових питаннях. Організація бухгалтерського обліку країни повинна грунтуватися на наукових принципах, які задовольняють національні потреби економіки країни.
В загальному розумінні під організацією бухгалтерського обліку розуміється цілеспрямована діяльність керівників підприємства по створенню, постійному впорядкуванню та удосконаленню системи бухгалтерського обліку з метою забезпечення інформацією внутрішніх користувачів.
Питання організації бухгалтерського обліку досить складне і потребує багато зусиль та часу, тому ми розглянемо систему організації на прикладі лише однієї країни - Франції.
Національний бухгалтерський облік Франції побудований таким чином, щоб його застосування було доступним як в масштабах всього народного господарства, так і в окремих фірмах та підприємствах різних галузей промисловості, національної економіки. В цьому зв'язку виділяють два основних види систем бухгалтерського обліку, серед яких перший вид об'єднує мікрооблік (на підставі обсягу, застосування якого обмежено рамками окремих фірм і підприємств), а також макрооблік (застосування методології бухгалтерського обліку на рівні національної економіки); другий вид включає облік на підставі критерію ступеня регламентації: нормалізований (той, який має високий ступінь регламентації) і праграмічний (той, який регламентації не передбачає).
Значний інтерес становить досвід Франції з організації бухгалтерського обліку. Бухгалтерський облік французьких компаній будується на основі вимог торговельного кодексу, кодексу капітальних вкладень та інших кодексів. Ці кодекси визначають облікові регістри, регламент утворення компаній, визначення капітальних вкладень, розподіл прибутку тощо.
Зазвичай система внутрішньофірмового бухгалтерського обліку французьких підприємств організується відповідно до потреб фірми в даній області. Організаційні принципи її побудови виходять із загальних принципів структурної будови фірми, які визначаються цілями її існування та стратегією дій, включаючи ряд проміжних задач, які сприяють досягненню головної мети, тобто отриманню максимуму вигод від активності (прибутку).

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Характеристика організації бухгалтерського обліку в різних країнах» з дисципліни «Бухгалтерський облік у зарубіжних країнах»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Фінансові ресурси інвестування
ФОРМИ І ПРОЦЕДУРИ ФУНКЦІОНАЛЬНО-ВАРТІСНОГО АНАЛІЗУ
Аудит внесків на загальнообов’язкове державне соціальне страхуван...
СУТНІСТЬ ГРОШЕЙ. ГРОШІ ЯК ГРОШІ І ГРОШІ ЯК КАПІТАЛ
СУТЬ ТА ПРЕДМЕТ АУДИТУ, ЙОГО СФЕРА ДІЇ В ЗАРУБІЖНИХ КРАЇНАХ


Категорія: Бухгалтерський облік у зарубіжних країнах | Додав: koljan (29.03.2012)
Переглядів: 987 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП