ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Бухгалтерський облік » Облік зовнішньоекономічної діяльності на підприємствах України: теорія, практика, рекомендації

ОБ’ЄКТИ, ЦІЛІ І ЗАДАЧІ БУХГАЛТЕРСЬКОГО ОБЛІКУ ОПЕРАЦІЙ У ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНІЙ ДІЯЛЬНОСТІ
Зовнішньоекономічні зв’язки підприємств — сукупність господарсь ких операцій, що з погляду бухгалтерського обліку можна поділити на: x операції з обліку руху товарів та надання послуг; x операції з обліку руху капіталу. Облік господарських операцій з руху товарів та надання послуг — це облік традиційних у зовнішньоекономічних відносинах операцій експорту, імпорту, реекспорту, бартеру, продажу і придбання ліцензій, «ноу хау», тех нічної документації, оренди імпортного устаткування (фінансовий лізинг). Облік руху капіталу — це облік інвестицій, у тому числі придбання й продаж цінних паперів, а також одержання фінансових (банківських) кредитів. Цілі бухгалтерського обліку зовнішньоекономічної діяльності 1. Відображення в бухгалтерському обліку валютних операцій у ва люті їх здійснення і паралельно у валюті звітності за курсом НБУ на дату здійснення операції. 2. Своєчасне надання адміністрації, податковим і статистичним орга нам інформації про товарний рух, ефективність його використання, про доходи, витрати, фінансові результати, обов’язкові відрахування і пла тежі. Забезпечення своєчасних і правильних розрахунків по зовнішньотор говельних операціях. Задачі бухгалтерського обліку зовнішньоекономічної діяльності 1. Методологічного характеру Пов’язані з використанням національного Плану бухгалтерських ра хунків і правильним відображенням на них операцій з зовнішньоеконо мічної діяльності. 2. Методичного характеру Пов’язані із систематизацією інформації про об’єкти зовнішньоеко номічної діяльності. Ці задачі спрямовані на: x достовірне відображення інформації в первинних і зведених доку ментах, в регістрах синтетичного і аналітичного обліку; x раціональна побудова цих регістрів; x формування вихідних документів при автоматизації облікових робіт. 134

Облік зовнішньоекономічної діяльності на підприємствах України 3. Організаційного характеру Задачі цього комплексу спрямовані на раціоналізацію бухгалтерсько го обліку, пов’язану з чітким розподілом функціональних обов’язків серед працівників бухгалтерії. Серед цих обов’язків мають бути виділені такі, як: x організація матеріальної відповідальності і контроль за забезпечен ням зберігання товарно матеріальних цінностей і грошових (валют них) ресурсів; x вибір схеми обліку відповідних об’єктів і формування графіків доку ментообігу; x визначення періодичності зіставлення поточної звітності, товарного руху, регістрів синтетичного й аналітичного обліку бухгалтерської звітності. 4. Технічне забезпечення Раціональне ведення обліку зовнішньоекономічної діяльності за до помогою комп’ютерної техніки. Для вирішення цих задач необхідно дотримуватися таких принципів: 1. Усі грошові вимірники валютних ресурсів та валютних операцій мають бути приведені до єдиної валюти. Як правило, такою валютою є на ціональна валюта тієї держави, на території якої здійснює свою діяльність суб’єкт. 2. Поряд з використанням єдиної валюти необхідно паралельно вра ховувати валютні ресурси та валютні операції в реальній валюті відповід них країн з метою досягнення достовірної інформації про стан платежів і розрахунків, що дозволяє здійснювати контроль і приймати своєчасні управлінські рішення щодо довгострокової заборгованості. 3. Облік має бути засобом контролю за дотриманням законодавства й доцільністю валютних операцій, наявністю валютних цінностей, їх зберіганням і правильним використанням. 4. Зовнішньоекономічна діяльність вимагає оформлення спеціальних документів, пов’язаних з експортно імпортними операціями, інвестиція ми, митним контролем, аналітикою доходів та витрат, обліком розрахун ків з партнерами, розподілом прибутку між учасниками тощо.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «ОБ’ЄКТИ, ЦІЛІ І ЗАДАЧІ БУХГАЛТЕРСЬКОГО ОБЛІКУ ОПЕРАЦІЙ У ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНІЙ ДІЯЛЬНОСТІ» з дисципліни «Облік зовнішньоекономічної діяльності на підприємствах України: теорія, практика, рекомендації»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: ЕКОНОМІЧНИЙ ЗМІСТ ВИЗНАЧЕННЯ РІВНЯ ЯКОСТІ ПРОДУКЦІЇ
Як наростити тИЦ без щомісячних платежів
GSM
Аудит розрахунку фіксованого сільськогос-подарського податку і за...
Джерела формування власного капіталу


Категорія: Облік зовнішньоекономічної діяльності на підприємствах України: теорія, практика, рекомендації | Додав: koljan (27.03.2012)
Переглядів: 1555 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП