ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Бухгалтерський облік » Бухгалтерський облік в Україні: аналіз стану та перспективи розвитку

Фінансові доходи та фінансові витрати
Згідно з П(с)БО З, фінансові доходи та фінансові витрати представлені у звіті про фінансові витрати статтями: «Інші фінансові доходи» та «Фінансові витрати».
У статті «Інші фінансові доходи» показуються дивіденди, відсотки та інші доходи, отримані від фінансових інвестицій (крім доходів, які обліковуються за методом участі в капіталі).
У статті «Фінансові витрати» показуються витрати на проценти та інші витрати підприємства, що пов'язані із залученням позикового характеру.
Згідно з МСБО, у складі фінансових доходів також відображають суму амортизації дисконту (премії) по інвестиціях в боргові цінні папери, фінансовий дохід, що пов'язаний з фінансовою (капітальною) орендою, а також прибуток від продажу та дооцінки фінансових інвестицій. Відповідно збиток від продажу та уцінки фінансових інвестицій вираховують із суми доходу від інвестицій.
Тому в процесі трансформації необхідно виключити зі складу, відповідно, інших доходів (інших витрат) суми, що визначають прибуток (збиток) від фінансових інвестицій.
У складі фінансових витрат, зокрема, відображають:
228

Розділ 3. Аспекти реформування бухгалтерського обліку в Україні
суму амортизації дисконту (премії), що пов'язана з борговими зобов'язаннями;
суму амортизації допоміжних витрат, що виникають
у зв'язку з отриманими позиками;
фінансові витрати, що пов'язані з фінансовою (капітал ьною)
орендою;
курсові різниці, що виникають у зв'язку з позиками
в іноземній валюті. Поряд з тим, згідно з МСБО 23, витрати на позики, які безпосередньо відносять до придбання або створення (будівництва, виробництва тощо) кваліфікаційного активу, мають буги капіталізовані, тобто включені до собівартості цього активу.
Згідно з П(с)БО 31 підприємство має можливість вибору щодо обміну витрат на позики, пов'язані з кваліфікаційним активом: списувати їх на витрати або капіталізувати. Якщо підприємство застосовує перший підхід, тоді зі статті «Фінансові витрати» слід виключити суму витрат, яка підлягає включенню до складу балансової вартості відповідного кваліфікованого активу в балансі. У практиці фінансові витрати часто подають у звіті про фінансові результати як чисті фінансові витрати (тобто за вирахуванням фінансових доходів) якщо 'їх сума не суттєва.
У загальному вигляді схему трансформації інших фінансових доходів і фінансових витрат наведено на рис. 3.13.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Фінансові доходи та фінансові витрати» з дисципліни «Бухгалтерський облік в Україні: аналіз стану та перспективи розвитку»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: МЕХАНІЗМ ЗМІНИ МАСИ ГРОШЕЙ В ОБОРОТІ. ГРОШОВО-КРЕДИТНИЙ МУЛЬТИПЛІ...
Стандартизація в галузі безпеки телекомунікаційних систем
Аудит забезпечення збереження тварин
ОРГАНІЗАЦІЯ ФІНАНСОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ
Выстрел на дне океана


Категорія: Бухгалтерський облік в Україні: аналіз стану та перспективи розвитку | Додав: koljan (25.11.2011)
Переглядів: 1897 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП