Статистика
Онлайн всього: 5 Гостей: 5 Користувачів: 0
|
![ИЦ OSVITA-PLAZA](/s/7.jpg) |
Матеріали для курсової |
Молекулярна гібридизація
| 26.09.2014, 20:29 |
При нагріванні розчину ДНК до точки плавлення (95 — 96 °С) її
ланцюги розділяються й залишаються розділеними в разі швидкого охолодження розчину. За
температури на 20 — 30 °С нижчої за точку плавлення відбувається молекулярна гібридизація —
специфічна реасоціація комплементарних одноланцюгових ДНК з утворенням дволанцюгових
молекул. Якщо до середовища додати радіоактивно мічені короткі ДНК- або РНК-зонди, які
комплементарні певним ділянкам досліджуваної молекули ДНК, то зі зниженням температури
можуть утворюватися комплекси зонда з геномною ДНК. Швидкість гібридизації зонда з геномною
ДНК залежить від кількості комплементарних зонду послідовностей у геномній ДНК. Результати
оцінюють, вимірюючи радіоактивність фільтрів після фільтрування крізь гідроксіапатит (гель
фосфату кальцію), який адсорбує лише подвійні спіралі ДНК.
|
Категорія: Імунологія | Додав: koljan
|
Переглядів: 509 | Завантажень: 0
|
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі. [ Реєстрація | Вхід ]
|
|
|