ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Історія України » Новітня історія України

Початок установлення радянської влади в Україні
Раднарком Росії, більшовицькі організації, що діяли в Україні, використовували різноманітну тактику з метою усунення Центральної Ради з політичної арени. При цьому вони враховували реальність - існування УНР, уряд якої підтримувала більшість населення. Більшовики взяли курс на скликання Всеукраїнського з'їзду Рад, спроможного об'єднати незадоволених політикою Центральної Ради і здійснити внутрішній переворот - усунути Центральну Раду і проголосити радянську владу. Але надії на Всеукраїнський з'їзд Рад, який зібрався у Києві 4 грудня 1917р. не виправдалися. Виявилося, що більшовицькі делегати на з'їзді є в меншості. Вони зрозуміли, що переобрати Центральну Раду їм не вдається. 5 грудня вони та їх прибічники (124 делегати) залишили зал з'їзду Рад у Києві, мотивуючи це рішення неправочинністю з'їзду.
Ще не були відомі результати Всеукраїнського з'їзду Рад, а Раднарком Росії 5 грудня 1917р. ухвалив "вважати Раду в стані війни з нами". Командуючим військами Раднаркому у війні з Центральною Радою затвердили В.Антонова-Овсієнка. 8 грудня радянські війська раптовим ударом з Бєлгорода захопили Харків. Це місто було важливим для Раднаркому не лише як військова база у боротьбі з Радою і Каледіним, але і для створення тут українського радянського уряду на противагу Генеральному Секретаріату. Це давало змогу посилити розкол серед українців і надати війні з Радою видимість допомоги народу України.
У розпал боротьби за Харків тут 9 грудня почався з'їзд Рад Донецького та Криворізького басейнів. До делегатів цього з'їзду і приєдналися більшовики, які прибули з Києва після невдачі на з'їзд Рад. Разом вони проголосили себе "Всеукраїнськими" з'їздом Рад. Належних підстав для цього у них не було. Адже на Харківському з'їзді були присутні представники лише 82 Рад, а загальна кількість делегатів не перевищувала 300. До того ж майже не було представників селянства.
12 грудня 1917р. з'їзд проголосив Україну республікою Рад робітничих, солдатських і селянських депутатів; обрав Центральний Виконавчий Комітет Рад України (ЦВК), який оголошувався вищою державною владою в республіці у період між з'їздами. До складу ЦАК увійшов 41 делегат, серед яких було 35 більшовиків. Очолив ЦВК Рад України лівий соціал-демократ Ю.Медведєв.
ЦВК створив уряд УНР - Народний Секретаріат. Кілька місяців уряд не мав голови. На його засіданнях головувала Є.Бош.
Новостворена радянська державність була привнесена ззовні, а не сформувалася органічно всередині українського суспільства. ЦВК Рад України і Народний Секретаріат були маріонетковими утвореннями більшовиків Петрограда і не мали достатньої підтримки на Україні. Зате це було зручно для Раднаркому Росії, який формально залишався осторонь подій в Україні, представивши їх як внутрішній конфлікт між Радами робітничих, солдатських і селянських депутатів і Центральною Радою.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Початок установлення радянської влади в Україні» з дисципліни «Новітня історія України»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Аудит визначення і використання фонду оплати праці
МІЖНАРОДНІ РИНКИ ГРОШЕЙ ТА КАПІТАЛІВ
МЕХАНІЗМ ЗМІНИ МАСИ ГРОШЕЙ В ОБОРОТІ. ГРОШОВО-КРЕДИТНИЙ МУЛЬТИПЛІ...
Аудит внесків на загальнообов’язкове державне соціальне страхуван...
Критерії класифікації кредитних операцій


Категорія: Новітня історія України | Додав: koljan (21.01.2013)
Переглядів: 500 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП