ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Економічна теорія » Економічний розвиток України: інституціональне та ресурсне забезпечення

Специфіка кластерів у сфері фінансових послуг
Спеціальну групу фінансово-інвестиційних кластерів представляють собою кластери фінансових послуг. Активізація їх формування пов’язана із введенням у кожній країні Європейської Спільноти, країні ОБСЄ чи країн-членів Світової Торговельної Організації стандартних умов фінансово-бухгалтерської звітності, або з необхідністю максимізації фінансового розвитку виробничокомерційних структур в умовах зростаючої конкуренції. Діяльність таких фінансових кластерів базується на підготовці та виконанні проектів, розрахованих на підвищення конкурентоспроможності окремих груп підприємств через впровадження міжнародних стандартів аудиту та фінансової звітності. Ці проекти, як правило, мають однакову технологічну схему і мету розвитку та забезпечують як моніторинг, так і управління проектом для кожної окремої низки компаній, пов’язаних географічно або за галузевою ознакою. Зазначені проекти орієнтовані на ефективне використання ресурсів компаній, створення синергійного ефекту або генерування «економіки масштабу», розвитку обміну між компаніями інформацією щодо сучасних систем аудиту та бухгалтерського обліку, та найкращим досвідом, напрацьованим у цьому напрямі. Зазначені проекти мають важливий демонстраційний ефект для розвитку всього підприємництва в країні завдяки імплементації та гармонізації міжнародних стандартів бухгалтерського обліку як в окремому місті, території, регіоні, так і в усій державі. Впровадження подібних проектів через фінансовоконсультаційні кластери є дуже важливим інструментом для подолання фінансових криз та виключення негативної практики в корпоративному управлінні, що стає одним із найбільш ефективних механізмів для створення сприятливого підприємницького клімату. Активна діяльність таких регіональних підприємницьких кластерів створює для кожної країни умови для залучення прямих іноземних інвестицій та підвищення рейтингу конкурентоздатності економіки країни в цілому.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Специфіка кластерів у сфері фінансових послуг» з дисципліни «Економічний розвиток України: інституціональне та ресурсне забезпечення»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Загальна характеристика мережних стандартів
Загальна характеристика витрат на організацію телекомунікацій
МЕТОДИ ПРОГНОСТИКИ
ОСНОВНІ ПРИНЦИПИ ТА ЕТАПИ ФУНКЦІОНАЛЬНО-ВАРТІСНОГО АНАЛІЗУ
Теорія оптимізації портфеля інвестицій


Категорія: Економічний розвиток України: інституціональне та ресурсне забезпечення | Додав: koljan (30.10.2012)
Переглядів: 535 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП