ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Матеріали для курсової

Головна » Матеріал » Медицина » Імунологія

Толерантність до бактеріальних і вірусних антигенів
27.09.2014, 13:29
Створити стан толерантності до бактеріальних і вірусних антигенів в експериментальних умовах, як правило, не вдається. G. Nossal і A. Abbot (1966) індукували стан толерантності у мишей до сальмонел уведенням у неонатальному періоді Н-антигену. У дослідженнях J. Larsen (1969) вірус лімфоцитарного хоріоменінгіту у новонароджених мишей зумовлював стан повної і тривалої толерантності за наявності вірусемії та відсутності специфічних антитіл. Те, що досягти толерантності до вірусів і бактерій важко, можна, очевидно, пояснити високою антигенністю та мозаїчністю корпускулярних мікробних антигенів, оскільки толерантність вдається отримати до певних фракцій мікробних антигенів — інактивованих білкових токсинів, мономерного флагеліну, певних адгезивних молекул, але не до цілих бактерій чи вірусів. Відсутність толерантності до більшості бактерій і вірусів пояснюється участю механізмів природного імунітету в їх елімінації. Корпускулярні вірусні та бактеріальні антигени мають явні ознаки чужорідності для організму і тому у відповідь на їх потрапляння до організму починають розвиватися реакції запалення, зумовлені факторами неспецифічного захисту: активується комплемент, антигенні субстанції розпізнаються лектиновими і Toll-like рецепторами, активуються тканинні 6азофіли, макрофаги і дендритні клітини тошо. Саме активація дендритних клітин є умовою запуску специфічних імунних реакцій. Тому за наявності активації ДК дуже важко зумовити специфічну імунну толерантність. Активацією ДК можна пояснити також зрив толерантності після введення толерогену з ад'ювантом. За певних вад системи неспецифічного імунітету можливий розвиток толерантності і до корпускулярних вірусних та бактеріальних антигенів. Після введення корпускулярних мікробних антигенів новонародженим і дорослим тваринам формується лише часткова ареактивність, тобто знижена реактивність на деякі з антигенів складного бактеріального комплексу. Ступінь толерантності, що індукована до певної мікробної речовини, у різних генетичних ліній мишей неоднакова.
Категорія: Імунологія | Додав: koljan
Переглядів: 446 | Завантажень: 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП