ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Матеріали для курсової

Головна » Матеріал » Медицина » Імунологія

Поліцукридні детермінанти
23.09.2014, 17:53
Імунна специфічність поліцукридних антигенів визначається складом моноцукридів та типом зв'язку між ними в складі молекули. Детермінантами специфічності в поліцукридних антигенах можуть бути моно-, ди- і трицукриди або олігоцукриди, що складаються з 5 —6 моноцукридів. Так, специфічність декстранів визначається типом зв'язку між молекулами глюкози. Наприклад, декстрани альфа-1,6-, альфа-1,4- і альфа-1,3- різняться між собою серологічною специфічністю. О. Ейвері та У. Гебел (1936) дослідили, що імунна специфічність дицукридів зумовлюється загалом структурою молекули, просторовою конфігурацією, хімічною будовою, наявністю кінцевої гексози і положенням зв'язку між двома моноцукридами. Молекули капсульного поліцукриду стрептокока пневмонії III типу включають 180 залишків целобіуронової кислоти. Детермінантні групи в цьому поліцукриді складаються з 2 — 6 залишків целобіуронової кислоти. Цей олігоцукрид досить інтенсивно пригнічує реакцію антитіл проти капсульного поліцукриду стрептокока пневмонії III. Целобіуронова кислота входить також до складу поліцукриду VII типу, у зв'язку з чим між стрептококами пневмонії III і VII типів відбуваються перехресні серологічні реакції. Відмінності в хімічній будові капсул та в їх антигенності часто характерні для окремих штамів бактерій. Це, можливо, свідчить про те, що різноманітність серологічних варіантів (сероварів) патогенних бактерій виникає як наслідок біологічного тиску, що здійснюється через гуморальний імунітет.
Категорія: Імунологія | Додав: koljan
Переглядів: 493 | Завантажень: 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП