ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Міжнародні відносини » Європейський Союз: політика, економіка, право

Значення і перспективи розвитку бюджетної політики
Основні принципи фінансового господарювання є не лише частиною Договору про ЄС, але й мірилом стану європейської інтеграції. Саме тому бю-
Домовленість між трьома учасниками.
203
джет і фінанси тісно пов'язані з політичним та інституційним розвитком Європейського Союзу і представляють один із головних засобів його поглиблення.
Структура і вага витрат в бюджеті ЄС вказувала на те, що на основі існуючої системи власних засобів і обсягів бюджету фінансування подальшого розвитку Співтовариства в напрямі до економічного та валютного, а згодом і політичного союзу вимагатиме великих зусиль. Тому за рішенням Європейської Ради в грудні 1992 р. («Пакет Делора II») на основі Маастрихтської угоди (1992 р.) разом із структурами Співтовариства змінилися також основні принципи фінансового господарювання, що сприяло пристосуванню до зростаючих умов інтеграції. Йшлося передусім про прибутковий бік бюджету, адже перед ЄС повстало завдання не пізніше, ніж до середини 90-х років XX ст. посилити фінансову базу Спільноти; поглиблення інтеграційних процесів вимагало також більшої автономії, тобто нових власних засобів ЄС, які б мали надходити прямо Співтовариству (наприклад, податкові компетенції). Наступним заходом однозначно мала стати заміна структури бюджету ЄС, щоб позбутися домінування сільськогосподарської політиі'ч і при розподілі витрат створити більший простір для здійснення інших масштабних політик. Саме тому «Пакет Делора II» став лише кроком середньо-термінової дії (1993-1999 pp.). Це стосувалося як прибуткової, так і витратної сторін бюджету Співтовариства, що в наступні роки мав отримати додатковий фінансовий простір на шляху до розширення ЄС. Успіх розширення безумовно залежатиме від успішного реформування фінансової системи ЄС.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Значення і перспективи розвитку бюджетної політики» з дисципліни «Європейський Союз: політика, економіка, право»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Гіринг і вартість капіталу
Поняття та види цінних паперів
Системи передачі даних
ЕРГОНОМІЧНІ ВИМОГИ ДО ТОВАРУ
Формування і використання резерву для відшко-дування можливих втр...


Категорія: Європейський Союз: політика, економіка, право | Додав: koljan (02.06.2013)
Переглядів: 431 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП