ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Міжнародні відносини » Європейський Союз: політика, економіка, право

ЄВРОПЕЙСЬКИЙ СОЮЗ І ЙОГО СКЛАДОВІ
На Маастрихтському саміті 1991 р. ідея Європейського Союзу була покладена в основу нового договору, який набув чинності 1 січня 1993 p., ознаменувавши новий етап в повоєнній історії Європи. Термін «Європейський Союз» був запропонований на Паризькому саміті глав держав і урядів у грудні 1974 р. Ця ідея потім знайшла своє втілення в преамбулі до Єдиного європейського акту, але сам термін у Договорі про ЄС не вживається. У статті А Договору про Європейський Союз лише зазначається, що цей договір - новий етап процесу створення як ніколи міцного союзу між народами Європи, в якому рішення приймаються з максимальним урахуванням інтересів громадян. В процесі союз повинен створити систему відносин між націями, демонструючи згуртованість і солідарність.
Стаття В цього Договору проголошує, що Союз, створений з метою підтримки збалансованого і довготривалого економічного і соціального прогресу, зокрема, за рахунок створення внутрішнього простору без кордонів, зміцнення економічної і соціальної згуртованості і створення Економічного і валютного союзу (ЕВС), кінцевою метою якого є введення єдиної валюти. Друга основна мета Союзу - імплементація Спільної зовнішньої політики і політики безпеки, включаючи остаточне формування спільної оборонної політики. Також стаття В визначає ще одну мету - зміцнення захисту прав та інтересів громадян Союзу і тісніша співпраця у внутрішній і правовій політиці.
Варто зауважити, що ЄС не є новою міжнародною організацією і не має повноважень у сфері міжнародного права, наприклад, не може укладати міжнародних угод. Міжнародною організацією і суб'єктом
32
міжнародного права виступає Європейське співтовариство. Це означає, що країна, яка вступає до ЄС, стає водночас членом Європейського співтовариства і повинна долучатися до співпраці, яка передбачена також 2 і 3 розділами Договору про ЄС.
Класичним зображенням ЄС є споруда («європейський дім»), в якій спільний фронтон опирається на три опори. Першу опору, на якій тримається будівля ЄС, складають тепер дві європейські організації: Європейські співтовариства, одне з яких з атомної енергії, які набули поширення та поглиблення після утворення економічного і валютного союзу.
Після створення ЄС, Європейське економічне співтовариство перейменоване у Європейське співтовариство. Зміна назви знаменувала собою процес переходу від економічного співтовариства до політичного союзу.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «ЄВРОПЕЙСЬКИЙ СОЮЗ І ЙОГО СКЛАДОВІ» з дисципліни «Європейський Союз: політика, економіка, право»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: РЕГУЛЮВАННЯ ВЗАЄМОДІЇ УЧАСНИКІВ ІНВЕСТУВАННЯ
Затвердження
. ЗНАЧЕННЯ ФУНКЦІОНАЛЬНО-ВАРТІСНОГО АНАЛІЗУ В МАРКЕТИНГОВІЙ ДІЯЛЬ...
Цифрові стільникові мережі
Організація готівкових грошових розрахунків


Категорія: Європейський Союз: політика, економіка, право | Додав: koljan (02.06.2013)
Переглядів: 612 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП