ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Екологія » Ландшафтна екологія

Сульський підвищено-розчленований ландшафтний район на неогенових відкладеннях з типовими чорноземами і пануванням агрофітоценозів
До складу ландшафтного району входять Роменський і Недригайлівський адміністративні райони і значні території Конотопського, Буринського і Білопільського районів. Ланд-шафтний район має продовження в Чернігівській і Полтавсь-кій областях.
Корінні породи району представлені пліоценовими товщами неогену з пісків, пісковиків і глин. Четвертинні ле-сові відкладення прикривають корінні породи. Іноді в лесо-вих товщах можна зустріти комплекси льодовикових утво-рень.
У районі велику ландшафтоутворюючу роль відігра-ють локальні солянокупольні структури, які значно вплива-ють на хід екзогенних процесів і морфологію річкових долин. Локальні тектоструктури підсилюють гравітаційну нестій-кість схилів, сприяють підмиву берегів і утворенню ярів.
Рельєф слабохвилястий з великою кількістю древніх прохідних долин, улоговин, балок і сучасних ярів. Важливим і своєрідним компонентом району є долина річки Сули.
У районі типові середньосуглинисті малогумусні чор-ноземи. По правому березі річки Сули під пологом колишніх широколистяних лісів сформувалися темно-сірі лісові ґрунти і опідзолені чорноземи. Окремими острівцями на плакорах і суфозійних пониженнях розвиваються засолені луго-чорноземні ґрунти. У долині р. Сули представлені торф’яно-болотні ґрунти.
Рослинний світ сильно змінений людиною, на місці широколистяних лісів і різнотравних степів зараз домінують агрофітоценози. Ліси збереглися в долинах річок.
Лугова рослинність добре виражена в заплавах Сули і її головних притоках – Ромен і Терен. Заплавні мезофільні фітоценози значною мірою змінені господарською діяльніс-тю людини.
Степова рослинність збереглася тільки по схилах при-річкових балок і по правому крутому схилу річки Сули.
Природні комплекси району значно змінені людиною, сотні років тому були вирубані широколистяні ліси, розора-ні степові ділянки. У деяких місцях району (особливо Біло-пільський, Недригайлівський адміністративні райони) ство-рюється зовнішнє враження «антропогенного степу» – поля, розділені правильними прямокутниками лісових штучних смуг, села поблизу води по долинах річок, балки і повна від-сутність природних деревинно-чагарникових формацій.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Сульський підвищено-розчленований ландшафтний район на неогенових відкладеннях з типовими чорноземами і пануванням агрофітоценозів» з дисципліни «Ландшафтна екологія»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: ЛОГІЧНІ МЕТОДИ
ТОВАРНА ПОЛІТИКА ПІДПРИЄМСТВА
РЕГІОНАЛЬНІ МІЖНАРОДНІ КРЕДИТНО-ФІНАНСОВІ ІНСТИТУЦІЇ
. Місце та роль комерційних банків на ринку цінних паперів. Профе...
Аудит пайового капіталу


Категорія: Ландшафтна екологія | Додав: koljan (19.04.2013)
Переглядів: 604 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП