ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Екологія » Ландшафтна екологія

Присеймський терасний слабо розчленований ландшафтний район лесової рівнини
Даний район займає терасну рівнину р. Сейму і Яго-тинську моренну терасу Дніпра. На півночі межує із зоною мішаних лісів і округом Середньоросійського підвищення, південна межа проходить по древніх верхніх терасах Сейму через населені пункти: с. Соснівка, с. Дубов’язівка, с.Салтикове, с. Воскресенка, с. Шкуратівка і м. Білопілля.
У літологічній будові району беруть участь в основ-ному палеогенові відкладення канівської і бучакської свити, представлені зеленуватими пісками з пачками фосфоритів. На схід від гирла р. Клевень розвинені крейдяні товщі, які іноді розкриваються на поверхні долиною р. Сейму. Четвертинні відкладення – древньоалювіальні верхніх надзаплавних те-рас, лес і лесоподібні суглинки.
Рельєф району пологохвилястий, а місцями абсолютно плоский. Поверхня плато розчленована невеликими балками, ярів дуже мало. Важливою морфоскульптурною одиницею району є долина Сейму, в якій налічується до чотирьох терас. Вище за них розташовані розмиті моренні тераси Дніпра, во-ни майже злилися з міжрічковими плакорними ділянками.
Значного поширення на лівобережжі Сейму набули типові малогумусні чорноземи, зрідка сірі лісові ґрунти на другій терасі, а на першій надзаплавній терасі бору розвива-ються дерново-підзолисті піщані ґрунти. Ґрунти правобе-режжя строкатіші за своїми видами – від опідзолених чорно-земів до серії сірих лісових ґрунтів. У заплаві Сейму доміну-ють алювіально-дернові ґрунти з ознаками содового засолен-ня, а на гривах лугові чорноземи.
Рослинний покрив зазнав великих структурних змін у результаті сильної антропогенної дії. Правобережна частина району має 10-15 % лісистості, а лівобережна тільки 2-5% і ліси мають острівний характер. Краще збереглися водоохо-ронні ліси уздовж р. Сейму: на терасах борів чисті соснові насадження або дубово-соснові, а на схилах корінних берегів представлені кленово-липово-дубові.
Лугові степи, які колись займали значні площі на лі-вобережжі, зараз розорані. Подекуди вони збереглися уздовж річки Сейму на крутих обривистих берегах.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Присеймський терасний слабо розчленований ландшафтний район лесової рівнини» з дисципліни «Ландшафтна екологія»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: ВАЛЮТНИЙ КУРС
Факторинг
Аудит амортизації необоротних активів
Вибір конфігурації систем комп’ютерної телефонії
Основи організації, способи і форми грошових розрахунків у народн...


Категорія: Ландшафтна екологія | Додав: koljan (19.04.2013)
Переглядів: 539 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП