ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Екологія » Ландшафтна екологія

Роменсько-Конотопський розчленований рівнинно-терасний лесовий округ
Північною межею округу є зона мішаних лісів і ланд-шафтний округ Середньоросійського підвищення. За межами Сумської області із заходу і півдня округ має продовження в Черкаській і Полтавській областях. Східною його межею є сусідні округи Сумської області – Середньоросійський і Во-рсклинський. До складу округу входять адміністративні ра-йони: Конотопський, південна частина Путивльського, Бу-ринський, Білопільський, Недригайлівський, Роменський, Липоводолинскьий і західна частина Лебединського району.
Більша частина округу в тектонічному відношенні ві-дповідає північно-східному борту Дніпровсько-Донецької западини, а південно-західна частина – центральному грабе-ну, який ускладнений локальними тектонічними структурами позитивного знаку, добре вираженими в рельєфі. У цілому територія округу характеризується невеликим підйомом 2- 4 мм за рік. Корінні породи на півночі представлені еоцено-вими товщами палеогену – зеленувато-сірі піски з лінзами фосфоритів. Велику частину округу складають пліоценові відкладення неогену. Четвертинні накопичення представлені лесом і лесоподібним суглинком на еолово-делювіальних ві-дкладеннях.
Рельєф досить різноманітний від комплексу древніх слабо розчленованих терас на півночі і розчленованих лесо-вих, льодовикових і водно-льодовикових рівнин на решті ча-стини. Типовим для округу є розвиток водно-льодовикових прохідних долин на межиріччі Сули і Хоролу, а також мен-ших за розмірами численних древніх балок і улоговин стоку, генезис яких також пов’язаний з водами дніпровського льо-довика. Широко розвинена мережа ярів. На плакорних між-річкових рівнинах розвиваються суфозійні процеси.
Клімат округу тепліший і м’якший, ніж у Поліссі.
Гідрографічна мережа в окрузі представлена голо-вними річками Сумщини – Сеймом, Сулою, Пслом і їх при-токами.
Ґрунтовий покрив представлений головним чином чо-рноземами типовими малогумусними. Тільки по правобе-режжю річок Сейму і Сули розвинена складна мозаїка ґрун-тів: світло-сірі і темно-сірі лісові ґрунти і опідзолені чорно-земи. У заплавах річок панують алювіальні ґрунти з різним ступенем оглеєння і засолення.
Природна рослинність – широколистяні ліси і ділянки лугових різнотравних степів майже не збереглися, на їх місці виникли оброблювані сільгоспугіддя. В цілому округ відпо-відає підзоні північного лісостепу, і його рослинність відпо-відає загальним зональним типам рослинних угрупувань. Лі-си збереглися головним чином у межах річкових долин і по балках. У них розвинені дубово-соснові і кленово-липово-дубові ліси. Багато штучних посадок. Невід’ємним компоне-нтом ландшафтів округу є лісові полезахисні смуги.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Роменсько-Конотопський розчленований рівнинно-терасний лесовий округ» з дисципліни «Ландшафтна екологія»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: РОЛЬ ГРОШЕЙ У РОЗВИТКУ ЕКОНОМІКИ
СУТНІСТЬ ВАЛЮТИ ТА ВАЛЮТНИХ ВІДНОСИН. КОНВЕРТОВАНІСТЬ ВАЛЮТИ
Загальна характеристика витрат на організацію телекомунікацій
Інвестиційний ринок та його інфраструктура
Визначення життєвого циклу проекту


Категорія: Ландшафтна екологія | Додав: koljan (19.04.2013)
Переглядів: 544 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП