ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Екологія » Ландшафтна екологія

Шосткинсько-Ямпільський підвищений слабо-розчленований ландшафтний район високого Полісся
До складу району входить Шосткинський адміністра-тивний район, більша частина Кролевецкого і Ямпільського районів.
Літологічна будова району дуже строката. Ландшаф-тоутворююче значення мають корінні породи крейди і палео-ген-неогена, які часто виходять на поверхню. З четвертинних відкладень домінують водно-льодовикові зандрові відкладен-ня.
Південно-західна частина району належить до Приде-снянської терасної рівнини, а північно-східна частина – до відрогів Середньоросійського підвищення (це геоморфологі-чні і ландшафтні підрайони). Межею між ними служить ви-сока древньоантропогенова тераса Десни.
Придеснянська рівнина характеризується розвитком терас, пісків алювіального і флювіогляціального генезису і відсутністю мережі ярів та балок. Головною геоморфологіч-ною одиницею району є долина р. Десни.
Середньоросійське підвищення в межах району має досить значну висоту – 200-240 м. Річкові долини розкрива-ють корінні породи крейди і палеоген-неогену, які з поверхні перекриті льодовиковими і водно-льодовиковими відкладен-нями, нижче за них залягає дніпровська морена. Зандри – ха-рактерна риса рельєфу даного підрайону. Особливо широко піски представлені на терасах борів Івотки, Шостки, де вони сформували комплекс дюн. На плакорах зустрічаються блю-дця просідання карстового генезису до 10 м в діаметрі і 1- 2 м вглиб.
Гідрокліматичні показники подібні до попереднього ландшафтного району.
Ґрунтовий покрив досить різноманітний. Домінують дерново-середньопідзолисті супіщані ґрунти на різних стаді-ях оглеювання. У південно-західних частинах району (басей-ни річок Івотки і Шостки, Реті і Есмані) розвинені дерново-слабопідзолисті піщані ґрунти. Окремими плямами на добре дренованих підвищених ділянках на північному сході району при близькому заляганні крейдяних порід представлені світ-ло-сірі ґрунти.
Рослинний покрив району за останні 100-150 років сильно трансформувався у результаті господарської діяльно-сті (інтенсивне розорювання лісових площ, осушення боліт, створення лісових полезахисних смуг). Корінними насаджен-нями в районі є дубово-соснові ліси, на місці яких зараз зна-ходиться рілля. Дубово-соснові формації збереглися уздовж річок Івотки, Шостки, Есмані. Окремими фрагментами на до-бре дренованих територіях можна зустріти липово-дубово-соснові асоціації типових південнополіських лісів.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Шосткинсько-Ямпільський підвищений слабо-розчленований ландшафтний район високого Полісся» з дисципліни «Ландшафтна екологія»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Операції по залученню вкладів і депозитів. Міжбанківський кредит
Робота з проблемними кредитами і заходи впливу на них
Види банківських ризиків та їх характеристика
Технічне забезпечення ISDN, підключення до Internet через ISDN
Затвердження


Категорія: Ландшафтна екологія | Додав: koljan (19.04.2013)
Переглядів: 637 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП