ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Екологія » Ландшафтна екологія

Зона мішаних хвойно-широколистих лісів
Зона займає північну частину України. Вона є части-ною зони мішаних лісів Східно-Європейської рівнини, в ме-жах якої виділяється Поліська провінція, що розташована на територіях України, Росії й Білорусі.
Зона мішаних лісів займає близько 20 % території України. Для природних умов зони характерні низовинний рельєф, піщані відклади, густа річкова сітка, широкі річкові долини, достатнє зволоження, високий рівень ґрунтових вод, переважання дерново-підзолистих ґрунтів, значне поширення соснових лісів. Більша частина зони в антропогені під час дніпровського зледеніння була вкрита льодовиком. У цей час сформувалися зандрові (піщані) рівнини, моренні пасма, ео-лові форми рельєфу.
У зоні переважають мішано-лісові, хвойно-широколисті ландшафти, які розвинулись в умовах помірно теплого вологого клімату на піщаних відкладах. Для них ха-рактерне значне поширення дерново-підзолистих ґрунтів під сосновими та сосново-дубовими лісами, складне перемежу-вання льодовикових піщаних рівнин, долинно-терасових, лучних і болотних природних комплексів з меліоративними системами.
Лісистість зони змінюється від 10 до 60%. Тут ростуть сосна, береза, дуб, граб, липа, клен.
Українське Полісся за особливостями поєднання ландшафтів поділяється на такі фізико-географічні області: Волинське Полісся, Житомирське Полісся, Київське Полісся, Чернігівське Полісся, Новгород-Сіверське Полісся.
Волинське Полісся розташоване в західній частині зо-ни мішаних лісів у межиріччі Західного Бугу і Случі. Займає більшу частину Волинської і південно-східну частину Рівненської областей. Воно є найбільш зволоженим, залісненим і заболоченим з фізико-географічних областей Українського Полісся.
Житомирське Полісся знаходиться на схід від Волин-ського. Воно займає більшу частину Житомирської та північ-но-східну частину Рівненської областей. Серед інших фізико-географічних областей Житомирське Полісся є найменш за-болоченим – болота становлять близько 3 % його території.
Київське Полісся знаходиться на схід від Житомирсь-кого і охоплює північну частину Київської та східну частину Житомирської областей. У ландшафтній структурі території основними є природні комплекси піщаних та річкових піща-них рівнин, на яких розвинулись дерново-підзолисті ґрунти, соснові та дубово-соснові ліси.
На схід від Київського лежить Чернігівське Полісся, що охоплює частину Дніпровсько-Донецької западини. В ландшафтній структурі Чернігівського Полісся головну роль відіграють природні комплекси моренно-піщаних та піщаних рівнин з дерново-підзолистими ґрунтами і боровими лісами.
Новгород-Сіверське Полісся охоплює східну частину Чернігівської і північно-західну частину Сумської областей. У ландшафтній структурі Новгород-Сіверського Полісся пе-реважають природні комплекси моренно-піщаних рівнин з дерново-підзолистими ґрунтами.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Зона мішаних хвойно-широколистих лісів» з дисципліни «Ландшафтна екологія»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: ПОКАЗНИКИ ЯКОСТІ ПРОДУКЦІЇ
Критерії класифікації кредитних операцій
Аудит малоцінних і швидкозношуваних предметів
ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ ГРОШОВОГО ОБОРОТУ І МІСЦЕ В НЬОМУ ФІСКАЛЬНО-...
Синоніми (ідеографічні, стилістичні, контекстуальні, перифраза, е...


Категорія: Ландшафтна екологія | Додав: koljan (19.04.2013)
Переглядів: 988 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП