ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Історія України » Нарис історії України

КОНВЕНЦІЯ «ПРО МІЖНАРОДНО-ПРАВОВЕ ОБ’ЄДНАННЯ» МІЖ ДЕРЖАВНИМ ЦЕНТРОМ УКРАЇНСЬКОЇ НАРОДНОЇ РЕСПУБЛІКИ НА ЕМІГРАЦІЇ
КОНВЕНЦІЯ «ПРО МІЖНАРОДНО-ПРАВОВЕ ОБ’ЄДНАННЯ» МІЖ ДЕРЖАВНИМ ЦЕНТРОМ УКРАЇНСЬКОЇ НАРОДНОЇ РЕСПУБЛІКИ НА ЕМІГРАЦІЇ ТА ДОНСЬКОЮ ДЕМОКРАТИЧНОЮ ГРУПОЮ 1921 — двостороння угода про взаємовизнання та об’єднання зусиль Державного центру УНР на еміграції (ДЦ УНР) й Донської демократ. групи, що оформилася в середовищі евакуйованих до Болгарії з Криму підрозділів Донського козачого корпусу, у рамках спільного антибільшовицького фронту. Підписана в м. Тарнув (Польща) 2 квіт. 1921 міністром закордонних справ ДЦ УНР А.Ніковським і заст. голови Донського військ. кругу полк. М.Гнилорибовим, який представляв Донську демократ. групу. Складалася з 14 статей. Розмежування території УНР і Області Війська Донського (ОВД) відкладалося на розгляд парламентських органів обох д-в у майбутньому, а доти межі ОВД визнавалися за станом на 1917 (ст. 3). Передбачалася можливість створення спільних офіц. представництв до урядів ін. країн і до установ Ліги Націй (ст. 6). Договірні сторони зобов’язалися за першої нагоди укласти фінансовий та екон. договори. З огляду на активізацію антибільшовицького повстанського руху (див. Повстанський рух в Україні 1918— 1922) ДЦ УНР і Донська демократ. група задекларували намір узяти на себе політ. кер-во ним і виробити з цією метою заг. стра-

тегічний план (ст. 9). Ст. 11 передбачала укладення військ. конвенції щодо спільної військ. боротьби регулярних військ проти рад. урядів. Спираючись на вже укладені союзні угоди УНР із Кубанською Народною Республікою та ДЦ УНР з Рос. політ. к-том Б.Савінкова (див. Конвенція «Про міжнародно-правове об’єднання» Української Народної Республіки та Російського політичного комітету 1921), а також між останнім і Кубанською радою, МЗС ДЦ УНР висунуло завдання завершити договірно-правове оформлення Чорномор. союзу шляхом підписання аналогічних договорів з урядами Грузин. Демократ. Республіки, Азерб. Демократ. Республіки та Вірм. Демократ. Республіки. Департамент чужоземних справ МЗС ДЦ УНР 21 квіт. 1921 розіслав усім послам і головам дипломатичних місій «Загальну інструкцію у справі організації конференції і союзу Причорноморських держав» у складі України, Дону, Кубані, Тереку, Закавказ. республік і Рос. політ. комітету.
В.М. Матвієнко.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «КОНВЕНЦІЯ «ПРО МІЖНАРОДНО-ПРАВОВЕ ОБ’ЄДНАННЯ» МІЖ ДЕРЖАВНИМ ЦЕНТРОМ УКРАЇНСЬКОЇ НАРОДНОЇ РЕСПУБЛІКИ НА ЕМІГРАЦІЇ» з дисципліни «Нарис історії України»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Суть проблемних позичок та причини їх виникнення
ВАЛЮТНИЙ РИНОК. ВИДИ ОПЕРАЦІЙ НА ВАЛЮТНОМУ РИНКУ
Вибір конфігурації систем комп’ютерної телефонії
НЕБАНКІВСЬКІ ФІНАНСОВО-КРЕДИТНІ УСТАНОВИ
Особливості вживання деяких відмінкових закінчень іменників


Категорія: Нарис історії України | Додав: koljan (02.03.2013)
Переглядів: 462 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП