ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Історія України » Історія України

Участь у міжнародних організаціях
Україна розширює й активізує свою участь у різних міжнародних організаціях. Ще в 1990 р. вона стала членом Наради по безпеці й співробітництву в Європі (з 1 січня 1995 р. — «Організація по безпеці й співробітництву в Європі» (ОБСЄ). У листопаді 1995 р. Україну прийнято (до речі, раніше, ніж Росією) до такої впливової організації, як Рада Європи.
Важливе значення мають відносини між Україною й Європейським Союзом — організацією, яка має на меті створення політичного та валютного союзу західноєвропейських країн. У 1994 р. підписано угоду про співробітництво між Україною і ЄС, що відкриває шлях до асоційованого членства нашої країни в цій організації, дає простір для розвитку торговельно-економічних відносин.
Розвиваються відносини України з НАТО. У 1994 р. керівництво цієї організації ініціювало програму «Партнерство заради миру», яка створює можливості для співробітництва з країнами — колишніми учасниками Варшавського договору. Україна першою з держав СНД приєдналася до цієї програми

354

Модуль 3. Новітня історія України
(лютий 1994 р.)- Оголосивши себе позаблоковою державою, Україна опиняється у складній ситуації своєрідного буфера між НАТО з одного боку й Росією з іншого. У 1997 р. Україна підписала Хартію про особливе партнерство з НАТО, яке передбачає розширення співробітництва — проведення спільних миротворчих акцій, маневрів, використання науково-технічних досягнень НАТО.
11-12 травня 1995 р. Україну з офіційним візитом відвідав президент США Б. Клінтон. У кінці 1997 р. відбувся політ американського космічного корабля за участю першого космонавта незалежної України Леоніда Коденюка.
Підприємства України здійснюють зовнішньоторговельні операції з партнерами більш як 164 країн світу. Найбільші імпортні надходження йдуть з Росії, ФРН, Туркменистану, Польщі, але структура експорту залишається в основному сировинною.
Важливим досягненням української зовнішньої політики стало обрання України в 1999 р. непостійним членом Ради Безпеки ООН.
За роки незалежності Україна досягла значних успіхів у зовнішньополітичній діяльності. її визнали більш як 130 країн світу, налагоджені тісні зв'язки й відносини з різними впливовими міжнародними організаціями. Першою в історії людства Україна добровільно відмовилася від ядерної зброї. Проте є ще чимало невирішених зовнішньополітичних і економічних проблем.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Участь у міжнародних організаціях» з дисципліни «Історія України»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: . ЗНАЧЕННЯ ФУНКЦІОНАЛЬНО-ВАРТІСНОГО АНАЛІЗУ В МАРКЕТИНГОВІЙ ДІЯЛЬ...
Загальна характеристика мережних стандартів
Дохідність на акцію
Визначення вартості капіталу
Етапи процесу кредитування


Категорія: Історія України | Додав: koljan (20.01.2013)
Переглядів: 536 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП