ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Біологія » Біологія клітин

Напрями розвитку сучасної біології
Нині відбувається бурхливий розвиток нових наукових дисциплін на стику класичних наук. У біології цей процес проходить досить інтенсивно. Наприкінці ХІХ ст. і особливо в останні десятиріччя ХХ ст. в біології стали активно використовувати надбання хімії та фізики, математики та кібернетики, що сприяло виникненню низки нових наук, які вивчають найглибинніші, передовсім фізико-хімічні основи живого світу. Такими є біохімія, біофізика, молекулярна біологія, біоніка (вивчає особливості будови і життєдіяльності організмів для створення нових та удосконалення вже існуючих приладів, механізмів, систем. Перспективні напрями: вивчення нервової системи людини і тварин, органів чуття та навігації), біоінженерія тощо.
На основі фізико-хімічної біології активно розвивається біотехнологія, здобутки якої зумовили радикальні зрушення у техніці та технології, у виведенні нових високопродуктивних сортів рослин і порід тварин, створенні ефективних лікарських препаратів.
Прогрес цитології у нашому столітті завдячує удосконаленню мікроскопічної та іншої дослідницької техніки, а також тісній співпраці цитології з іншими науками – генетикою, фізіологією, біохімією.
На стику цитології з генетикою з’явилась цитогенетика, а на стику цитології та біохімії – цитохімія, або наука про хімічний склад клітини. Цитогенетичний підхід допоміг розв’язати низку загальнобіологічних проблем: з’ясувати природу мутацій, мінливості у природних популяціях та її роль в адаптаціях. Цитогенетика та цитохімія вирішують важливі теоретичні питання, а розробки вчених знаходять широке практичне застосування.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Напрями розвитку сучасної біології» з дисципліни «Біологія клітин»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: АО "МММ" Історія, наслідки та реклама
Загальна характеристика мережних стандартів
Типи проектного фінансування
Характеристика цінних паперів, що обертаються на фондовому ринку ...
Аудит розрахунку фіксованого сільськогос-подарського податку і за...


Категорія: Біологія клітин | Додав: koljan (06.01.2013)
Переглядів: 1279 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП