ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Економічна теорія » Економічний розвиток України: інституціональне та ресурсне забезпечення

Сталий економічний розвиток та умови його забезпечення
Утопією видається уявлення про те (див., напр.: [38, с.18-30]), що обрані країни добровільно відмовляться від свого статусу і пов’язаних з ним привілеїв, а слабкіші держави, що взяли за взірець економічні моделі розвитку лідерів, знехтують нехай і примарну (бо реально ніколи ними всіма недосяжну) можливість забезпечити собі жаданий рівень розвитку та споживання. Для України на глобальному рівні найсуттєвішими проблемами нині є посилення експортної орієнтації поряд з переважно сировинною структурою експорту та недостатньою розвиненістю внутрішнього ринку; недостатня диверсифікація джерел імпорту енергетичних ресурсів; обмеженість доступу на споживчі ринки розвинених держав; невизначеність у стосунках зі східним та західними партнерами по економічному союзу; погіршення якості підготовки національних науково-технічних кадрів та стало зростаючі темпи відпливу за кордон кваліфікованих спеціалістів; загострення соціального протистояння і майнової нерівності у суспільстві. Тут варто зазначити, що рівень енергомісткості продукції, яка виробляється в Україні, є одним з найвищих у світі. Так, за даними ООН, споживання енергії у розрахунку на тисячу доларів виробленого ВВП (по ПКС валют) у 2000 р. в Україні збільшилося на 5% порівняно з 1992 р. і було майже втричі вищим, ніж у США та в 1,14 раза більшим, ніж у Росії [86]. Різниця у рівнях видатків між найбіднішим та найзабезпеченішим прошарками суспільства в Україні у 1999 р. за даними Світового банку була близькою до дев’ятикратної, що майже вдвічі більше, ніж у Росії чи у США. У 1999-2001 рр., за даними ЮНЕСКО, в Україні недоїдало 4% загальної кількості населення країни (у 1993-1995 рр. – 2%) [86]. З усього, про що йшлося вище, можна зробити висновок: економічна система України є надто вразливою в сучасному глобалізованому світі. Тому акцент необхідно робити на активізації внутрішніх чинників економічного зростання. А в усіх інтеграційних устремліннях України повинні всебічно враховуватися її національні економічні інтереси.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Сталий економічний розвиток та умови його забезпечення» з дисципліни «Економічний розвиток України: інституціональне та ресурсне забезпечення»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Класична теорія фінансування
Коперник и Птолемей
Види та операції комерційних банків
РОЛЬ КРЕДИТУ В РОЗВИТКУ ЕКОНОМІКИ
Стандартизація в галузі телекомунікацій. Організації — розробники...


Категорія: Економічний розвиток України: інституціональне та ресурсне забезпечення | Додав: koljan (30.10.2012)
Переглядів: 681 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП