ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Економічна теорія » Економічний розвиток України: інституціональне та ресурсне забезпечення

Влада та бізнес: проблеми ефективної взаємодії
Ефективність взаємодії органів державного управління з ринковими структурами – це результат використання цими органами свого потенціалу, ресурсів для задоволення попиту всього суспільства на відповідні блага [53, с.4]. Тобто, ефективні органи державного управління покликані допомагати учасникам економічних відносин управляти ризиками, справедливіше розподіляти ресурси та забезпечувати їх сталий приріст, підвищувати сприятливість середовища для провадження бізнесу. Тому, головний вектор сучасної економічної політики – створення інституційних основ, в рамках яких може ефективно функціонувати ринковий механізм і його державне регулювання. Інституціональна система, що найкращим чином сприяє розвитку ринкової економіки, – будується на встановленні і захисті прав власності. Найбільш відома спроба визначити універсальний принцип, згідно якого держава встановлює і захищає права власності, була розроблена Р. Коузом. Цей принцип зводиться до того, що в умовах, коли трансакційні витрати відмінні від нуля, бажано, щоб держава закріпила право власності на ресурси за тими економічними суб’єктами, що зможуть використати їх з найбільшою ефективністю. Навіть коли можна змінити законне розмежування прав за допомогою ринкових трансакцій, бажано зменшити потреби у таких трансакціях, щоб таким чином зменшити вартість ресурсів у здійсненні цих трансакцій [80, с.108]. Арсенал методів, за допомогою яких держава може впливати на розподіл ресурсів між економічними суб’єктами, достатньо широкий. Він включає в себе як пряме призначення власників, так і непрямі методи впливу: антимонопольне і трудове законодавство, диференціацію податкового режиму залежно від форми власності і т. ін. [98]. Тобто, з одного боку, держава встановлює формальні правила – закони та інструкції, що є невід’ємною частиною інституціонального середовища. А з іншого – вона є не просто стороннім арбітром, який встановлює і забезпечує виконання цих правил, але й активним учасником економічної гри. При ефективному виконанні формальних правил дії держави можуть прискорити економічний та соціальний розвиток країни.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Влада та бізнес: проблеми ефективної взаємодії» з дисципліни «Економічний розвиток України: інституціональне та ресурсне забезпечення»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Посередницькі операції комерційних банків на фондовому ринку
Задача о железном пруте
ІНВЕСТОРСЬКІ КОШТОРИСИ
МАКРОЕКОНОМІЧНЕ РЕГУЛЮВАННЯ ІНВЕСТИЦІЙНОГО ПРОЦЕСУ
КРИТЕРІЇ ОЦІНЮВАННЯ РИНКОВИХ ПЕРСПЕКТИВ ІННОВАЦІЙНОГО ПРОДУКТУ


Категорія: Економічний розвиток України: інституціональне та ресурсне забезпечення | Додав: koljan (30.10.2012)
Переглядів: 541 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП