ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Економічна теорія » Основи економічної теорії

Умови повного використання трудових ресурсів
В Україні є умови для повного використання трудових ресурсів. Розглянемо основні з них.
Україна має нерозвинену сферу побутового обслуговування. Для її розвитку потрібні відповідні кадри. На багатьох підприємствах можна підвищити коефіцієнт змінності. При цьому мова йде про збільшення виробництва вкрай необхідних товарів.
Виникає потреба розвитку нових галузей виробництва.
Треба правильно використовувати сезонні роботи. Наприклад, до цього часу гострою проблемою є збирання врожаю. Через нестачу робочої сили тут трапляються великі втрати. Для запобігання цьому можна застосовувати і гнучку систему використання тимчасово вільних працівників, пенсіонерів, домашніх господарок.
Мають бути створені сприятливі умови для зайнятості жінок-матерів—скорочення робочого дня, розвиток надомної праці.
Для використання резервних трудових ресурсів важливе значення має організація громадських робіт, що оплачуються. Цією справою займаються місцеві органи влади за участю державної служби зайнятості. До громадських робіт залучаються передусім особи, зареєстровані як безробітні. Роботи здійснюються на під-

355

приємствах, в установах і організаціях комунальної власності та за договорами на інших підприємствах, в установах і організаціях.
Оплата праці осіб, що зайняті на громадських роботах, здійснюється за фактично виконану роботу і не може бути меншою за мінімальний розмір заробітної плати. Безумовно, враховується якість виконання робіт.
На осіб, зайнятих на громадських роботах, поширюються соціальні гарантії, включаючи право на пенсійне забезпечення, виплату допомог з тимчасової непрацездатності.
Громадські роботи фінансуються за рахунок місцевого бюджету з залученням коштів державного фонду сприяння зайнятості населення. Залучаються також кошти підприємств, установ, і організацій, для яких ця .робота виконується за договорами.
Розв'язувати проблему зайнятості слід не лише в межах країни. Треба ширше використовувати право громадян на професійну діяльність за кордоном (особливо в період тимчасового перебування там).

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Умови повного використання трудових ресурсів» з дисципліни «Основи економічної теорії»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: КАПІТАЛ ПІДПРИЄМСТВА ТА ЙОГО ЕКОНОМІЧНА СУТНІСТЬ
Протоколи супутникових мереж
ВАРТІСТЬ ГРОШЕЙ
Іноземні інвестиції
Аудит доходів і витрат фінансової діяльності


Категорія: Основи економічної теорії | Додав: koljan (29.10.2012)
Переглядів: 630 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП