ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Економічна теорія » Основи економічної теорії

Використання сімейних доходів
Існують різні напрями використання сімейних доходів. Серед них слід назвати харчування; придбання тканин, одягу,
взуття; купівлю меблів, предметів культури і побуту (включаючи автомобілі, мотоцикли); витрати на соціально-культурні та побутові послуги; накопичення та інші видатки.
Зростання доходів не тільки сприяє більш повному задоволенню потреб сім'ї, але й змінює структуру напрямів і переваг використання сімейних доходів. При цьому виявляються деякі важливі закономірності цього процесу.
Харчування в структурі сімейних доходів має найважливіше значення. Зменшення його частки є позитивною тенденцією, яка свідчить про підвищення життєвого рівня населення. Пояснюється це тим, що видатки на харчування є необхідною фізіологічною основою існування людини, визначаються традиційними сімейними потребами-населення і менш за все піддаються скороченню. Людина економить на харчуванні в останню чергу, коли всі інші ресурси уже вичерпано.
Частка харчування у структурі сімейних доходів України досить висока (до 70 відсотків у 1991 p.) порівняно з іншими країнами, де життєвий рівень вищий (США—15,6, Японія—25, країни Західної Європи—20 відсотків). Виходячи з цього, можна передбачати, що у перспективі частка харчування у структурі сімейних доходів знижуватиметься. Це має відбуватися одночасно зі зростанням споживання більш калорійних і багатих вітамінами продуктів.
Помітно зросла частка видатків на придбання тканин, одягу, взуття, ще більш відчутно — на придбання меблів, предметів культури і побуту, включаючи автомобілі, мотоцикли. Попит на ці товари задовольняється ще не повністю, і тому частка коштів незадоволеного попиту відбивається на зростанні накопичень.
Однак у зростанні накопичень є позитивні моменти. Зняття обмежень у розвитку особистого підсобного господарства, присадибних садово-городніх ділянок зумовлює необхідність накопичень на придбання худоби, спорудження будинків. Крім того, частина коштів заощаджується для вступу до житлово-будівельних кооперативів.
Видатки сільських сімей на соціально-культурні потреби і побутові послуги зростають швидше, ніж у сім'ях робітників. Вірогідно, що у майбутньому ця тенденція буде зберігатися, через те що сьогодні сфера соціально-культурних і побутових послуг на селі значно відстає, від міста і вимагає прискореного розвитку.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Використання сімейних доходів» з дисципліни «Основи економічної теорії»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: ІНФОРМАЦІЙНЕ ТА НОРМАТИВНО-ПРАВОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СТВОРЕННЯ НАУКОМІ...
Антоніми
ІНВЕСТИЦІЙНІ РИЗИКИ. Концепція і вимірювання ризиків
Організація готівкових грошових розрахунків
Визначення грошових потоків на основі прогнозних фінансових звіті...


Категорія: Основи економічної теорії | Додав: koljan (29.10.2012)
Переглядів: 612 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП