ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Економічний аналіз » Організація і методика економічного аналізу

Методи перевірки інформації
Достовірність і результативність аналізу економічної діяльності підприємства залежать від достовірності економічної інформації, її адекватності у відображені реальних господарських явищ і процесів. Тому перед тим, як використати інформацію для аналізу, її необхідно перевірити на достовірність. Як правило, здійснюється формальна (технічна) і суттєва (логічна) перевірка. Формальною (технічною) перевіркою встановлюють:

46 • правильність оформлення документів з точки зору наявності та заповнення реквізитів; • узгодженість взаємних величин; • узгодженість показників у різних формах звітності; • відповідність і наступність цифр, перенесених з попередніх періодів і з інших документів; • перевірку арифметичних сум, підсумків. Суттєва (логічна) перевірка встановлює: • доброякісність інформації; • відповідність об’єктивній дійсності; • можливість використання для аналізу. На практиці часто неможливо перевірити абсолютно всі документи, тому застосовують процедуру відбору даних і оцінки результатів отриманої інформації. Для цього використовують методи: - систематичного відбору (через постійні інтервали, починаючи з випадково вибраного числа); - випадкового відбору (за таблицею випадкових чисел); - комбінованого відбору (комбінація випадкового і систематичного відбору). За підсумками перевірок можна зробити висновок про можливість використання даної інформації в аналізі, або про необхідність відповідних поправок і коректив. Після цього здійснюється аналітичне опрацювання інформації, яке поділяється на такі етапи: - надання показникам порівнянного виразу (за єдністю оцінки, розрахунку, обсягу і структури); - спрощення цифрових значень (за рахунок заокруглень, сумувань, об’єднань чи диференціацій); - складання аналітичних розрахунків; - вивчення і осмислення опрацьованих матеріалів.

47 Результати розрахунків вміщують у таблицях, їх можуть доповнювати графіками, діаграмами.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Методи перевірки інформації» з дисципліни «Організація і методика економічного аналізу»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: РОБОЧІ ДОКУМЕНТИ АУДИТОРА
ТОВАРНА ПОЛІТИКА ПІДПРИЄМСТВА
Аудит товарів
ВИДИ ГРОШОВИХ СИСТЕМ ТА ЇХ ЕВОЛЮЦІЯ
Відмінність між балансовим прибутком і грошовим потоком


Категорія: Організація і методика економічного аналізу | Додав: koljan (22.08.2012)
Переглядів: 3180 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП