ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Економіка праці » Державне регулювання зайнятості

Сфера здійснення зайнятості, відтворення робочої сили і суспільного поділу праці
Зайнятість населення здійснюється в сфері сукупного ринку праці (ринок праці в широкому смислі, який складається із сукупного попиту і сукупної пропозиції) на основі тих економічних законів, які діють на ринку праці, і не може обійтись без застосування термінології і певною мірою методології, які застосовуються в навчальних дисциплінах “Ринок праці”, “Економіка праці”, “Соціально-трудові відносини”, “Менеджмент персоналу”. Однак державне регулювання зайнятості як навчальна дисципліна конкретизує і поглиблює знання в напрямах державної політики і державної практики цілеспрямованого впливу на попит і пропозицію робочої сили, на її ціну і вартість. Тому саме під таким кутом зору слід розглянути деякі положення ринку праці.
Те, що сукупний ринок праці є сферою здійснення зайнятості, випливає з його соціально-організаційної структури. Розглянемо її (рис. 1.2.1.).
Як бачимо, зі складу кожної частини сукупного ринку праці, переважна питома вага його є громадяни, які зайняті різними формами діяльності, а саме: в організаціях, установах, на підприємствах у військових (законних) формуваннях, фермерством, надомною працею, доглядом за дітьми і хворими та ін. Повністю лише циркулююча частина зовнішнього ринку праці та певна частка потенційного ринку праці має незайнятих громадян.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Сфера здійснення зайнятості, відтворення робочої сили і суспільного поділу праці» з дисципліни «Державне регулювання зайнятості»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Характеристика цінних паперів, що обертаються на фондовому ринку ...
ТЕОРЕТИЧНІ КОНЦЕПЦІЇ КРЕДИТУ
Послідовність аудиту нематеріальних активів
Аудит податків. Мета і завдання аудиту
Аналіз рентабельності роботи позичальника


Категорія: Державне регулювання зайнятості | Додав: koljan (08.08.2012)
Переглядів: 495 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП