ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Нерухомість та іпотека » Нерухомість в Україні

Розрахунок вартості житлового комплексу
Цей розрахунок представимо у вигляді економічного обгрунтування проекту забудови житлового району по вулиці Набережній міста Луцьк8.
1. Основна ідея проекту
Провівши аналіз зонування території та вивчивши стан містобудування м. Луцька, можна зробити висновок про наявність незабудованих площ та необхідність зведення додаткового житла.
Проект розроблений на основі архітектурно-планувального завдання, виданого управлінням містобудування та архітектури міської ради. Саме тому ініціатором, замовником та керуючим проекту виступатиме міська влада Луцька.
Безпосередньо участь в проекті братимуть управління містобудування та архітектури, управління капітального будівництва, інші виконкоми та установи.
Розробником проекту забудови є Волинський філіал науково-проектного інституту „Діпромісто". Проектом передбачено будівництво шести житлових будинків. У трьох будинках перші поверхи будуть обладнані під комерційне використання.
Так як район вул. Набережної знаходиться на під'їзді до центральної частини м. Луцька, архітектурна композиція кварталу має велике містобудівне значення. Тому передбачаються такі важливі спорудження, як стоматологічна поліклініка, аптека, магазини, підприємства побутового обслуговування. Всі ці будівлі, різні за своїми конструкціями, структурі та об'ємами, дозволять на фоні житлової забудови створити своєрідний архітектурний комплекс Набережної. Комплекс виконуватиме функції культури, відпочинку та оздоровлення, включаючи в їх виконання зелену зону гідропарку та р. Стир.
Основні відомості щодо забудови району відображені в табл. 28.1.

Таблиця 28.1
Основні техніко-економічні показники проекту забудови вул. Набережної


п/п Поверховість
житлових будинків Площа
забудови, м кв. Загальна
площа, м кв. Кількість квартир Всього

1 2 3 4

1 9 715,11 6078,40 28 36 32 12 108
2 5 1270,00 5713,00 - 52 44 - 96
3 9 9872,90 7420,00 24 72 41 10 147
4 5 809,46 4147,30 15 21 34 - 76
5 9 756,36 6429,00 24 46 28 10 108
6 14 650,00 8396,80 ЗО 67 67 16 180
Всього 5073,83 38184,5 121 300 246 48 715

Отже, передбачається збудувати шість житлових будинків, загальною площею 38,2 тис. м кв. Із 715 запроектованих квартир 17% - однокімнатні, 42% -двокімнатні, 34,4% - трьохкімнатні і 6,6% - чотирьохкімнатні. Такий розподіл спричинений більшим попитом на 2-х та 3-х кімнатні квартири. В 180-ми квартирному, 96-ти квартирному та 147-ми квартирному будинках будуватимуть прибудови на перших поверхах для комерційної їх експлуатації.
Проект розрахований на 5 років. Початок будівництва - квітень 2006 року. Завершення забудови району планується в 2010 році.
2. Місце розташування та навколишнє середовище
Ділянка, виділена під забудову житлового район)' розташована в центральній частині м. Луцьк між вул. Набережною і Б.Хмельницького, вул. Л.Українки та вул. Шевченка і займає площу близько 180 га.
Рельєф ділянки спокійний, із загальним нахилом до вул. Набережної. На виділеній території знаходиться готель, автостоянка, деякі будови, що підлягають зносу. Ділянка забудови межує: з півночі - житлова забудова вул. Шевченка, з північно-східної сторони - забудови вул. Б.Хмельницького, з південно-західної -забудови вул. Лесі Українки, в північно-західній частині знаходиться гідропарк та р. Стир. Місце розташування території забудови на карті міста зображено на рис 28.3. Таке місце положення ділянки під забудову житлового району є дуже вигідним, адже знаходиться в центрі міста, поблизу рекреаційної зони, забезпечене дорожнім сполученням, є легко доступним та зручним.


Рис 28.3 Місце розташування території забудови на карті Луцька

Земля під забудову є власністю міськради, тому її вартість в розрахунку витрат не враховуватимуть. Враховуватимуть лише вартість підготовки майданчиків під забудову.
Вертикальне планування району вирішуватиметься за допомогою насипки ґрунту до рівня дамби вул. Набережної з поступовим пониженням вглиб району. Таким чином паралельно вул. Набережній утвориться водозбір, із якого дощовою каналізацією вода відводитиметься за дамбу до очисних споруд і далі в р. Стир.
Забудова цього житлового району не впливатиме на зміну навколишнього середовища, а територія є безпечною для проживання людей.
3. Інженерна частина проекту
Проведемо оцінку об'єктів будівництва в розрізі елементів витрат. Дані зведемо в табл. 28.2.
Щодо благоустрою будинків, то схема інженерних сполучень - водопостачання, каналізації, газо- та теплопостачання забудови кварталу по вулиці Набережній розробляється на основі таких матеріалів: Генерального плану, розробленого Волинським філіалом Діпроміста, технічних умов на господарсько-питневий водопровід та господарсько-побутову каналізацію, газопостачання, стічну каналізацію, теплопостачання й схем теплопостачання м. Луцька.

Таблиця 28.2

Водопостачання
Джерелом водопостачання району буде існуюча водопровідна система по вул. Набережній, вул. Шевченка та вул. Л. Українки. Схема водопостачання – кільцева, господарсько-протипожежна система по периметру кварталу і розгалужені внутрішньо-квартальні системи. Прокладання водопровідної системи здійснюватиметься на основі перспективної схеми водопостачання міста.
У зв'язку з недостатнім тиском в зовнішній водопровідній системі передбачається пристрій посилення насосів. Встановлення систем водопроводів здійснюватиметься із чавунних та стальних електрозварювальних водопровідних труб ( 250 мм).
Проектом передбачено обладнання житлових та громадських споруд внутрішнім водопроводом та централізованим гарячим водопостачанням.
Господарсько-побутова каналізація
Відведення стічних вод від житлових і громадських будівель району передбачається в існуючий каналізаційний колектор 600 мм, що проходить по вул. Набережній.
Проектом передбачено будівництво внутрішньоквартальних та вуличних каналізаційних систем.
Дворові й внутрішньоквартальні системи виконуватимуться із керамічних каналізаційних труб діаметром до 300 мм та залізобетонних безнапорних труб діаметром 400 мм. Прокладання трубопроводів передбачається на природній та штучній основі в залежності від глибини прокладання та ґрунтових умов території. Всі житлові та громадські будівлі будуть забезпечені внутрішньою системою каналізації.
Дощова каналізація
Відведення дощових та талих вод з території району передбачається системою закритої внутрішньоквартальної системи з наступним відведенням дощовим колектором, що буде прокладений вздовж вул. Набережної в річку Стир.
Перед випуском дошових вод в річку, проектом передбачено будівництво очисних споруд та ставка-накоплювача. Вуличні й внутрішньоквартальні системи виконуватимуться із азбестоцементних труб діаметром до 300 мм та безнапорних труб діаметром 400-600 мм.
Проектом передбачається обладнання житлових та господарських споруд системою дощової каналізації із встановленням закритих випусків.
Газопостачання
Газопостачання житлових будинків передбачається природним газом від газопроводу високого тиску, що проходить по вул. Набережній до існуючої котельні школи.
Згідно з розміщенням житлових груп забудови, газопроводи низького тиску проектуватимуться внутрішньогруповими, що розміщуватимуться всередині окремих груп будівель з прокладанням вуличних газопроводів по фасаду окремих будівель.
Нормативні дані газопостачання прийняті за даними типових проектів житлових блок-секцій, що складають житлову забудову з врахуванням витрат природного газу лише на потреби приготування їжі.
Зовнішні газопроводи високого й низького тиску, що прокладатимуть в землі, запроектовані із стальних електрозварювальних труб діаметром 50+200мм.
Теплопостачання
Джерелом теплопостачання району передбачена котельня приладобудівного заводу. Теплоносій - гаряча вода 70-150°С. Для місця підключення проектується теплова камера на магістральній теплосистемі по вул. Набережній.
Будівлі, що плануються побудувати в межах району, будуть забезпечені централізованим теплопостачанням, вентиляцією, гарячим водопостачанням. Прокладання трубопроводів теплосистеми передбачаються стальними електрозварювальними.
Теплопостачання житлового району передбачається за закритою схемою із встановленням центральних теплових підстанцій (ЦТП) на групи будинків. Всього передбачено 4 ЦТП. Одна з них буде розміщена в зоні 14-ти квартирного житлового будинку, підключення систем опалення якого відбуватиметься індивідуально.
Електропостачання
Схему електропостачання кварталу по вул. Набережній розроблятимуть на основі:
Технічних умов, виданих Волинською філією Обленерго.
Типових проектів.
Генерального плану.
Електропостачання здійснюватиметься кабельними лініями 0,4 Кв. Для цього буде побудована трансформаторна підстанція. Проектом передбачене встановлення внутрішньо квартального зовнішнього освітлення. Живлення системи зовнішнього освітлення здійснюватиметься від розподільної шафи, встановленої на території забудови. Система зовнішнього освітлення передбачається світильниками РКУ -250 на залізобетонних опорах.
Система зв 'язку
Схема телефонізації району виконуватиметься відповідно до технічних умов Волинського відділення НДАК „Укртелеком".
На території забудови передбачено встановити дві розподільні шафи ШРП 1200-2. Проектується будівництво магістральної сітки від АТС до розподільних, шаф та розподільної сітки від шаф до об'єктів.
Всі роботи виконуватимуть за умови 70% телефонізації житлового сектора та необхідності 100% телефонізації адміністративних будівель та вбудованих. приміщень.
4. Організаційні та накладні витрати
Собівартість будівництва складається з прямих і накладних витрат. В свою чергу прямі витрати поділяються на прямі матеріальні витрати, витрати на оплату праці та інші витрати. У будівництві до складу загально-виробничих витрат входять витрати на заробітну плату інженерно-технічних робітників, окремих дільниць, бригад, відрахування на соціальні заходи, знос основних фондів , витрати на поліпшення технології та організації будівництва, витрати на охорону праці, техніку безпеки, втрати від браку.
Для визначення вартості будівельно-монтажних робіт забудови житлового району вул. Набережної будемо використовувати нормативний метод калькулювання собівартості. Такий метод дає змогу запобігти нераціональному використанню ресурсів. Калькулювання собівартості складають до початку будівництва, а в подальшому необхідно систематично контролювати кошторис втрат.
Насамперед розрахуємо вартість основних будівельних матеріалів, що необхідні для зведення таких об'єктів за сучасних умов. Всі розрахунки зведемо в табл. 28.3.
Отже, для будівництва шести житлових будинків необхідно матеріалів на суму 18,551 млн. грн.
Інші витрати розрахуємо укрупнено, щоб не заглиблюватись в техніку розрахунку (вона встановлюватиметься на практиці). Заробітна плата робітників приймається в розмірі 45% від вартості будівельних матеріалів, а витрати на експлуатацію машин і механізмів - 25% від тієї ж бази. Накладні витрати приймемо у розмірі 10% від суми прямих витрат.

Таблиця 28.3
Розрахунок вартості основних будівельних матеріалів

Опалювання, вентиляція, водопровід, каналізація, електромережі і телефонізація розраховуються по базі вартості загальнобудівельних робіт: 2,5; 2,5; 3; 3; 2; 1% відповідно.
На інші роботи і витрати відводять 30% від вартості об'єктів (таблиця 28.4). Найбільшу частку в структурі витрат займає вартість будівельних матеріалів (30%) та заробітна плата робітників (13,5%).

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Розрахунок вартості житлового комплексу» з дисципліни «Нерухомість в Україні»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: ОРГАНІЗАЦІЯ І СТРУКТУРА АУДИТОРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ
Склад – найменша вимовна одиниця
Умови виникнення кредитної угоди
Аудит розрахунків з оплати праці
Аудит витрат на оплату праці. Мета і завдання аудиту


Категорія: Нерухомість в Україні | Додав: koljan (21.05.2012)
Переглядів: 1237 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП