ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Економіка підприємства » Економіка підприємства

Основні положення теорії організації виробництва
Теорія організації виробництва пов'язана з розвитком продуктивних сил і виробничих відносин. На основі узагальнень набутого досвіду і діалектики розвитку виробництва формулюються закони, які відкривають перспективи розвитку виробничих відносин на підприємстві. Загальна теорія організації виробництва ґрунтується на таких положеннях: 1. Будь-який виробничий процес є функціонуючою сукупністю фізичних дій людини, засобів праці, предметів праці і власне трудових процесів з метою виготовлення заданого продукту для задоволення певних потреб. 2. Основні елементи праці знаходяться у взаємозв'язку між собою та з технологічним змістом процесу. 3. Зазначені елементи праці знаходяться між собою у певному якісному співвідношенні, тобто вони повинні відповідати заданому кінцевому результату, отримуваному в процесі виробництва. 4. Засоби праці, предмети праці і виконавці повинні знаходитися у визначеному кількісному співвідношенні, обумовленому обсягом виробництва і часовими обмеженнями. 5. У виробничому процесі сукупність елементів праці повинна знаходитися не тільки в певному якісному і кількісному, але й у просторовому співвідношенні, тобто кожний елемент праці, трудового процесу та їх сукупність повинні займати певний простір, мінімально необхідний для їх нормального функціонування. 6. Виробничий процес відбувається не тільки в просторі, але і в часі. Кожна стадія, операція або їх сукупність має здійснюватися у чітко визначений період часу. Отже, здійснення трудового процесу та його елементів повинно відбуватися у певному часовому співвідношенні.
413

Розглянуті співвідношення обумовлені технологічним змістом виробництва. Закономірності суспільного виробництва: 1) кооперація виконавців, тобто трудовий контакт, що викликає своєрідне змагання, яке збільшує індивідуальну продуктивність окремих осіб; 2) концентрація знарядь виробництва і праці; 3) якісний розподіл процесів виробництва на складові частини в залежності від його характеру; 4) пропорційність між його частинами виробничого процесу; 5) ритмічність виробничого процесу; 6) паралельність здійснення окремих процесів; 7) безперервність процесу виробництва. Промислове виробництво – це складний процес перетворення сировини, матеріалів, напівфабрикатів, інших предметів праці на готову продукцію, що задовольняє вибагливі

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Основні положення теорії організації виробництва» з дисципліни «Економіка підприємства»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Модель протоколів INTERNET
Робота з проблемними кредитами і заходи впливу на них
Інноваційна форма інвестицій
Збір за видачу дозволу на розміщення об’єктів торгівлі та сфери п...
Економічні нормативи, що регулюють діяльність комерційного банку


Категорія: Економіка підприємства | Додав: koljan (02.05.2012)
Переглядів: 1180 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП