ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Правові та юридичні науки » Митне право України

Поняття та порядок провадження у справах про порушення митних правил
Встановлення обставин учинення порушення митного законодавства проводиться у процесі провадження. Завданнями провадження у справах про порушення митних правил є:
• виявлення та припинення правопорушень;
• своєчасне, всебічно повне та об’єктивне з’ясування обставин кожної справи;
• її вирішення відповідно до чинного законодавства;
• забезпечення виконання постанов у справах про порушення митних правил;
• виявлення причин та умов, які сприяли учиненню митних правопорушень;
• вжиття заходів щодо їх усунення;
• запобігання правопорушень та зміцнення правопорядку та законності;
• попередження порушення митних правил.
Таким чином, провадження у справах про порушення митних правил представляє собою ряд послідовно пов’язаних між собою процесуальних дій посадових осіб митних органів України, виконання яких базується на таких головних принципах.
По-перше, розгляд справи про митні правопорушення здійснюється на засадах рівності перед законом і митним органом (посадовою особою), який розглядає справу, всіх громадян незалежно від походження, соціального і майнового стану, расової і національної належності, статі, освіти, мови, ставлення до релігії, роду і характеру занять, місця проживання та інших обставин.
По-друге, справа про митне правопорушення розглядається відкрито. Це дає право піддавати розголосу хід і результати розгляду справи, зміст рішення, ухваленого щодо неї. Законодавство навіть дозволяє розглядати справи про митні правопорушення безпосередньо в трудових колективах, за місцем навчання або проживання порушника. Це можливо робити з метою підвищення виховної і запобіжної ролі провадження у таких справах. Але це буває дуже рідко.
По-третє, здійснюється прокурорський нагляд за виконанням законів при провадженні в справах про митні правопорушення. Це є надійною гарантією законності, можливості контролювати дії службових осіб митних органів, а також запобіганню незаконних дій з їх боку.
По-четверте, проводиться збір та оцінка доказів щодо порушень митних правил.
Порядок провадження у справах про порушення митних правил визначається МК України, а також законодавством України про адміністративні правопорушення — у частині, не врегульованій МК України. По суті, це процесуальні дії, на які варто звернути увагу більш детально.
Підставою для порушення справи про митне правопорушення і провадження розслідування у справі є здійснення особою діяння, що має ознаки порушення будь-якого митного правила, під яким треба розуміти протиправну, винну (умисну або необережну) дію чи бездіяльність, яка посягає на встановлені митні правила і за яку главою 1 розділу VIII МК передбачено відповідальність. Провадження може бути розпочато тільки в тих випадках, коли є достатні приводи, які вказують на наявність ознак порушення митних правил. Тобто є інформація про протиправне діяння особи.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Поняття та порядок провадження у справах про порушення митних правил» з дисципліни «Митне право України»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Врахування забезпечення при визначенні чистого кредитного ризику
Аудит розрахункових і кредитних операцій. Мета й завдання аудитор...
ІНФОРМАЦІЙНЕ ТА НОРМАТИВНО-ПРАВОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СТВОРЕННЯ НАУКОМІ...
Якість управління матеріально-технічними ресурсами
Аудит Звіту про рух грошових коштів


Категорія: Митне право України | Додав: koljan (28.10.2011)
Переглядів: 1574 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП