ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Міжнародні відносини » Європейський Союз: політика, економіка, право

Проблеми та перспективи розвитку культурної політики ЄС
Слід також згадати про низку проблем, які існують у цій сфері. Досить скромне фінансове забезпечення (приблизно 0,02 % бюджету ЄС) свідчить про спротив деяких країн і регіонів, які не бажають втрачати суверенність у сфері культури. При ратифікації ст. 128 Договору про ЄС висловлювались побоювання, чи справді Комісія діятиме тільки тоді, коли країни-члени ЄС або регіони не зможуть самостійно вирішити завдання, визначені Євросоюзом. Однак ці побоювання не мають
236
жодних підстав, бо ст. 128 Договору про ЄС містить твердження, що об'єктом культурної політики є не одна європейська культура, а багатство культур країн-членів ЄС, збереження яких гідне підтримки тією мірою, як і охорона існуючої спільної європейської спадщини.
До речі, із поняттям «європеєць» мешканці інших континентів пов'язують низку вартостей та ідей Просвітництва чи Відродження. Своєю чергою творчість видатних митців - Данте, Моцарта, Бетховена, Шекспіра, сприймають швидше як представників «європейського духу», аніж як представників якогось конкретного народу.
Це ж стосується культурної співпраці Євросоюзу з третіми країнами. Якщо Європейський Союз серйозно претендує на роль «світового гравця», Будинки європейської культури повинні бути створені у таких світових мегаполісах як Нью-Йорк, Москва, Токіо, Пекін, Сінгапур, Мехіко, Буенос Айрес, Ріо-де-Жанейро, Каїр та Йоганнесбург і у містах держав-учасниць ЄС для репрезентації культури Європи. Однак до реалізації цього проекту ще далеко. Важливо також ефективно виконувати вже існуючі програми, визначаючи при цьому зрозумілі пріоритети. Хоча початок вже покладено, все ж деякі уряди у сфері культури хочуть залишатись в ізоляції, побоюючись можливих порушень Комісією засади субсидіарності. Основною метою майбутніх культурних ініціатив Комісії, Ради ЄС та національних інституцій, які беруть участь у міжнародному культурному діалозі, повинна бути зміна такого способу мислення.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Проблеми та перспективи розвитку культурної політики ЄС» з дисципліни «Європейський Союз: політика, економіка, право»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Класифікація банківських кредитів
Загальновживані слова та слова вузького стилістичного призначення
Види ризиків
Дохідність залученого капіталу
Інвестиційні можливості


Категорія: Європейський Союз: політика, економіка, право | Додав: koljan (02.06.2013)
Переглядів: 491 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП