ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Міжнародні відносини » Європейський Союз: політика, економіка, право

Поняття та сутність «політики ЄС у галузі захисту прав споживача»
Ця політика спрямована на захист прав людей, які не займаються підприємницькою діяльністю, а лише, купуючи товар або послуги, задовільняють власні чи родинні потреби. Споживачем є, наприклад, турист, що уклав угоду з туристичною фірмою, чи покупець - тобто фізична особа, яка, згідно з Брюссельскою угодою, може вимагати відповідальності за заподіяну шкоду чи втрати від виробника товару або того, хто надає послуги.
Захист прав споживача - це комплексне поняття. Чинні угоди встановлюють правила виробництва, продажу, але не існує правил споживання. Споживач ніколи не був предметом зацікавлення для законотворців. Поняття «споживач» в європейському праві існувало лише у вигляді пасивного елемента ринку. Проте створення спільного ринку щораз нагальніше вимагає визнати необхідність надання категорії захисту прав споживача особливої уваги. Одна з причин - створення єдиних умов і усунення перешкод внутрішнього ринку, тобто європейське узгодження прав споживача продиктовано необхідністю гармонізації внутрішніх правил країн-членів Співтовариства задля нормального функціонування спільного ринку, в інтересах якого слід створити стандартні умови, зокрема, для технічної, гігієнічної безпеки споживача. Саме для цього необхідне об'єднання правил виробництва та розповсюдження товарів та послуг окремих країн.
Основні угоди завжди були зорієнтовані на виробництво і пропозицію товару, акцентувалися передусім економічні фактори, спрямовані
228
на досягнення успіху виробників і забезпечення їм кращих умов виробництва і збуту продукції. Саме за таких умов починав створюватися спільний ринок. Основні свободи означали передусім право виходу на ринок. Безумовно, це також сприяє зростанню якісних показників життєвого рівня, у тому числі потреб споживача. Однак класичні принципи європейської економічної інтеграції означали, що задоволення потреб споживача та якість життя мали стати якимось самочинним результатом основних прав і свобод. Різниця в підходах до розуміння прав споживача в різних країнах почала бути перешкодою для спільного ринку та конкуренції.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Поняття та сутність «політики ЄС у галузі захисту прав споживача»» з дисципліни «Європейський Союз: політика, економіка, право»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: ЗАКОН ГРОШОВОГО ОБІГУ
ОСОБЛИВОСТІ ПРОВЕДЕННЯ ГРОШОВОЇ РЕФОРМИ В УКРАЇНІ
Ложный путь изобретательства
Морфологія, словотвір і синтаксис
Перевірка постановки обліку капітальних інвестицій на підприємств...


Категорія: Європейський Союз: політика, економіка, право | Додав: koljan (02.06.2013)
Переглядів: 565 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП