ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Міжнародні відносини » Європейський Союз: політика, економіка, право

Основні правила конкуренції ЄС
Правила конкуренції, закріплені ще в Договорі про Європейську спільноту вугілля та сталі та в Договорі про Євроатом, містяться зараз в розділі 4, главі 1 «Правила конкуренції», ст. 81-89 Амстердамського договору. Правила конкуренції регулюють поведінку підприємств на спільному ринку (ст. 81 та 82). Вони запобігають порушенням ринкових механізмів, передбачають уникнення монополізації ринків товарів і послуг шляхом укладання угод, які є несумісними із політикою конкуренції.
Починаючи з 1 січня 1994 р. правила конкуренції Європейського Союзу поширюються на весь Європейський економічний простір. Ст. 85 та 86 Договору про ЄЕС (колись ст. 81 та 82 Договору про ЄЕС), які забороняють укладання угод та зловживання домінантним становищем, зараз застосовуються в Норвегії, Ісландії та Ліхтенштейні і відповідають ст. 53 та 54 Договору про ЄЕП. Європейські угоди, укладені країнами Центрально-Східної Європи, містять правила конкуренції, які і є тими правилами, які передбачаються Договором про ЄС. Менш строгі правила конкуренції містяться в угодах про співробітництво, укладених з колишніми республіками Радянського Союзу. Угода між Європейським Союзом та урядом Сполучених Штатів Америки передбачає умови співпраці та координації діяльності органів влади двох сторін для боротьби з анти-конкуренційними явищами глобального масштабу.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Основні правила конкуренції ЄС» з дисципліни «Європейський Союз: політика, економіка, право»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Види та операції комерційних банків
ВАЛЮТНИЙ РИНОК. ВИДИ ОПЕРАЦІЙ НА ВАЛЮТНОМУ РИНКУ
ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ ІНФЛЯЦІЇ
Що таке GSM?
БАНКІВСЬКА СИСТЕМА: СУТНІСТЬ, ПРИНЦИПИ ПОБУДОВИ ТА ФУНКЦІЇ. ОСОБЛ...


Категорія: Європейський Союз: політика, економіка, право | Додав: koljan (02.06.2013)
Переглядів: 594 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП