ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Міжнародні відносини » Європейський Союз: політика, економіка, право

Основні рівні права конкуренції ЄС
В Європейському Союзі існує два рівні права конкуренції: право конкуренції ЄС та право конкуренції країн-членів. Норми права конкуренції, передбачені Договором про ЄС, застосовуються лише тоді, коли виявлено порушення або загрозу порушення умов конкуренції на спільному ринку та торгівлі між країнами-членами. В окремих випадках це положення справедливе для усіх розділів конкуренції ЄС. В таких випадках європейське право переважає над внутрішньодержавним правом. Якщо ж буде встановлено, що норми ЄС щодо конкуренції не можна застосувати, то застосовуються норми національного законодавства.
Правила конкуренції застосовуються як на національному рівні -органами країн-членів, так і на наднаціональному рівні - органами ЄС. Однак розробляються та приймаються норми конкуренції лише на національному рівні.
Національні органи влади можуть вживати заходів проти укладання угод, керуючись нормами національного законодавства, навіть якщо положення цих угод не суперечить нормам Європейського Союзу. Вони можуть застосовувати також право конкуренції ЄС. Однак рішення, прийняті національними органами влади, не повинні суперечити рішенням Комісії.
Серед національних правових органів, які застосовують право ЄС, можна відокремити спеціалізовані та неспеціалізовані. До перших належать антимонопольні органи, які можуть займати різне місце в структурі органів держави. Як правило, національні антимонопольні органи здійснюють контроль за дотриманням національного законодавства щодо конкуренції, однак у випадках, коли по відношенню до
216
національних підприємств неможливо застосувати національне право, а лише право конкуренції ЄС, ці органи використовуються для збору інформації у підприємств, для контролю за дотриманням санкцій, накладених Комісією.
До неспеціалізованих національних органів, які беруть участь у застосуванні права конкуренції ЄС, належать судові органи, насамперед суди, які розглядають спори між суб'єктами економічної діяльності, а також спори між державою та суб'єктами економічної діяльності. Найчастіше це суди загальної юрисдикції, хоча в деяких країнах існують спеціальні органи, які вирішують спори між підприємствами (комерційні суди).

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Основні рівні права конкуренції ЄС» з дисципліни «Європейський Союз: політика, економіка, право»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: ЕРГОНОМІЧНІ ВИМОГИ ДО ТОВАРУ
Как надо понимать закон инерции
Аудит орендованих необоротних активів
Види банківських ризиків та їх характеристика
Апаратна база комп’ютерної телефонії


Категорія: Європейський Союз: політика, економіка, право | Додав: koljan (02.06.2013)
Переглядів: 577 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП