ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Міжнародні відносини » Європейський Союз: політика, економіка, право

Політика конкуренції та державна допомога
Політика конкуренції використовується як основа надання державної допомоги, метою якої виступає зменшення розбіжностей в рівнях розвитку різних регіонів Європи та створення сприятливих умов для розвитку певних видів економічної діяльності та деяких економічних районів.
Норми права конкуренції узгоджуються з нормами регіональної політики в сфері державної допомоги, а саме узгоджуються правила надання державної регіональної допомоги регіонам, в яких рівень розвитку та зайнятості є низьким, порівняно з середнім рівнем в Європейському Союзі. Регіональна допомога відрізняється від інших категорій державної допомоги (допомоги на проведення наукових досліджень, допомоги малим і середнім підприємствам, фінансування проектів з професійної підготовки кадрів), однак саме засади конкуренційної
215
політики визначають правила надання такої допомоги. В 2000 р. були розроблені умови регіональної допомоги: визначено максимальний розмір національної регіональної допомоги та виділено регіони, які найбільше потребують такої допомоги.
Державна допомога в Європейському Союзі спрямована також на захист найвразливіших секторів економіки ЄС, якими на даний момент виступають металургійна промисловість, виробництво синтетичних волокон, суднобудування та автомобілебудування. Однак до кінця цього року Комісія повинна скласти новий перелік галузей економіки, які потребують підтримки з боку держави.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Політика конкуренції та державна допомога» з дисципліни «Європейський Союз: політика, економіка, право»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: ІНСТИТУЦІЙНА МОДЕЛЬ ГРОШОВОГО РИНКУ
ВИЗНАЧЕННЯ ТА КЛАСИФІКАЦІЙНІ ОЗНАКИ ТОВАРІВ І ПОСЛУГ
Позичковий процент та його диференціація
Оцінка
Стандарти ISDN


Категорія: Європейський Союз: політика, економіка, право | Додав: koljan (02.06.2013)
Переглядів: 433 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП