ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Міжнародні відносини » Європейський Союз: політика, економіка, право

Дискусійні аспекти промислової політики
Промислова політика Співтовариства завжди була дискусійною. Розбіжності існували передусім між Францією і Комісією з одного боку, та Федеративною Німеччиною - з іншого. Німецька національна економіка і економічна політшсч розглядали Меморандуми Комісії про промислову політику та її програми як витвір, інспірований французьким духом «планування». І навпаки, інша сторона, передусім Франція, вказувала на технологічну прогалину щодо США і Японії, на стратегічну торгівельну політику Японії і на небезпеку монополізації ключових технологій, які з цього випливають, на глобалізацію важливих ринків з високою мобільністю капіталів і технологій, на національну сегментацію ринку Співтовариства і на структурні проблеми. Згідно з цією позицією, не можна залишити процеси пристосування, модернізації і необхідної концентрації лише за силою ринкових відносин, оскільки в такому разі позиція Європи буде постійно під загрозою.
Однак, з поступовою реалізацією внутрішнього ринку, з вирішенням проблем в окремих галузях, в умовах, коли Франція відмовилася від секторного планування, а Велика Британія, Франція і, з певними застереженнями також Італія - від підтримки державних концернів, і, врешті-решт, у зв'язку із зростанням державних субсидій та розширенням в межах промислової політики активності земельних адміністрацій у ФРН, протилежності та розбіжності почали стиратися. А в об'єднаній Німеччині ідеї промислової політики знайшли під-
196
грунтя зокрема у зв'язку із загрозою деіндустріалізації цілих регіонів і східній її частині. На сьогоднішній день ініціативи щодо кооперації підприємств і розвитку дослідницької діяльності підтримують усі країни-члени ЄЄ.
Проте не можна стверджувати, що усі суперечливі моменти вдалося повністю скасувати. Наприклад, деякі країни не дотримуються умов субсидіювання сталі, в інших - надається щедра допомога іншим галузям економіки, часто в Раді занадто політизуються питання про субсидії в межах регіональної політики. Цей прихований конфлікт між промисловою і регіональною політикою з одного боку, і політикою конкуренції- з іншого, може загострюватися в міру того, як зростатимуть витрати на структурну і науково-дослідницьку політики. Тривають, зокрема, суперечки з приводу транс'європейських мереж, з приводу фінансування яких деякі країни-члени пропонують утримуватися, в той час як Комісія та інші держави підкреслюють їх важливе значення у «горизонтальному» забезпеченні промислової політики. Таким чином, промислова політика надалі залишається дискусійною компетенцією Співтовариства.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Дискусійні аспекти промислової політики» з дисципліни «Європейський Союз: політика, економіка, право»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Визначення потреби в інвестиціях та вартості капіталу
Основні види систем комп’ютерної телефонії
Ложный путь изобретательства
Аудит обліку витрат на формування основного стада
Основи організації, способи і форми грошових розрахунків у народн...


Категорія: Європейський Союз: політика, економіка, право | Додав: koljan (02.06.2013)
Переглядів: 462 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП