ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Міжнародні відносини » Європейський Союз: політика, економіка, право

Економічний і соціальний комітет ЄЕСі Євроатому
Економічний і соціальний комітет ЄЕСі Євроатому, заснований згідно з Римськими договорами з метою вираження інтересів підприємців, робітників, службовців і представників вільних професій з проблем економічного й соціального розвитку. Усі пропозиції Комітету мають рекомендаційний характер. Економічний і соціальний комітет є інституцією, яка репрезентує інтереси різних соціально-професійних груп, а не окремих держав. Комітет налічує 220 членів, котрі призначаються національними урядами і затверджуються радою ЄС на чотирирічний термін, згідно з квотами, пропорційними чисельності держав-членів.
Реалізації спільних політик Європейських співтовариств сприяють також спеціалізовані установи - Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), заснований 1958 року. Штаб-квартира розташована у Брюсселі. Банк надає інвестиційні кредити з власних фондів, гарантує позики, надані іншими банками для інвестування модернізації та розвитку країн ЄС і пов'язаних з ними держав. Соціальний європейський фонд і Європейський фонд розвитку не входять в інституційну систему Європейського Союзу. Вони здійснюють фінансову підтримку економічних змін у постсоціалістичних країнах та країнах третього світу.
Регіональні інтереси представляє у ЄС Комітет регіонів, який складається з 222 представників локальної і регіональної громадськості, вибраних державами.
Усі органи ЄС, в рамках покладених на них прав та обов'язків, повинні сприяти їхньому впровадженню в життя через реалізацію багатьох завдань, зокрема:
• створення спільного ринку (внутрішнього ринку), на якому діють спільні засади конкуренції;
• поетапне творення валютного та економічного союзів;
• провадження спільної політики, передусім торговельної, сільськогосподарської і транспортної;
• провадження т. зв. «звичайної політики» в таких справах, як здоров'я, права споживачів, освіта, культура, наукові дослідження, соціальні проблеми, вирівнювання диспропорцій у розвитку між країнами і регіонами, охорона навколишнього середовища.
39
_^___-__
У цих випадках ЄС діє насамперед тому, щоб розв'язати спільні проблеми (наприклад, безробіття) або подолати спільні виклики (наприклад, фінансування і підтримка наукових досліджень з метою досягнення рівня закордонних конкурентів, головним чином США та Японії). Найбільші компетенції ЄС має у справах, що стосуються спільного ринку. До них належать: забезпечення спільних засад конкуренції на його території, а також проведення спільної політики: сільськогосподарської, торговельної і транспортної. У цих сферах ЄС перейняв компетенції держав, що означає, що вони не можуть проводити самостійну політику у цих сферах, тобто, у перелічених ділянках ЄС замінив держави. Його компетенції є винятковими.
Натомість у т. зв. «звичайній політиці» компетенції ЄС обмежені, а в деяких справах просто символічні (наприклад, культура, охорона здоров'я). У цих галузях і Союз, і держави можуть діяти спільно, хоча, згідно з додатковими засадами, впровадженими Маастрихтським договором, першість належить тут країнам-членам.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Економічний і соціальний комітет ЄЕСі Євроатому» з дисципліни «Європейський Союз: політика, економіка, право»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: СТВОРЕННЯ І РОЗВИТОК ГРОШОВОЇ СИСТЕМИ УКРАЇНИ
Морфологія, словотвір і синтаксис
Теорема іррелевантності
ДИЗАЙН, ЙОГО ОБ’ЄКТИ ТА ПРОГРАМИ
. ЗНАЧЕННЯ ФУНКЦІОНАЛЬНО-ВАРТІСНОГО АНАЛІЗУ В МАРКЕТИНГОВІЙ ДІЯЛЬ...


Категорія: Європейський Союз: політика, економіка, право | Додав: koljan (02.06.2013)
Переглядів: 683 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП