ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Міжнародні відносини » Європейський Союз: політика, економіка, право

ОСНОВНІ КОНЦЕПЦІЇ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ІНТЕГРАЦІЇ
Реалізація інтеграційного процесу в Європі пов'язана передусім з визначенням майбутньої форми союзу. В ідеї західноєвропейської інтеграції визначилися три течії: федералізм, конфедералізм та функціоналізм. Перші розбіжності з'явилися вже на самому початку дихотомії у розвитку концепцій об'єднання та інтеграції. Отримання згоди щодо об'єднання держав створило першу, однак не єдину перешкоду на шляху політичного об'єднання Західної Європи в першій половині 50-х років. Суперечки стосовно інституційної структури об'єднання торкалися як питання його остаточно вигляду, так і його цілей та методів реалізації. З цього пункту бачення можна виділити три основні концепції «об'єднаної Європи».
Прихильність до тієї чи іншої інтеграційної концепції визначалася традицією внутрішніх політичних систем європейських держав, а у зв'язку з цим - різницею у розумінні мети і стратегії в сфері зовнішньої політики. Найгостріше ці розбіжності проявлялися у позиціях Франції та Німеччини.
Європейська політика Франції була від початку спрямована на утворення інтеграційного об'єднання з конфедераційним характером, яке б дало європейським державам можливість зберегти свій суверенітет та самостійність. ФРН натомість дотримувалася ідеї створення федералістичного угруповання із розбудованими наднаціональними органами, яким держави, які беруть участь в інтеграції, поступово передавали би частину своїх суверенних повноважень.
Протягом довгих років була надія, що стосовно вибору оптимального варіанту для всіх держав вдасться дійти згоди.
22
Зміцнювало цю надію те, що тенденції до федералістичного формування майбутньої об'єднаної Європи проявлялися більшою або меншою мірою в позиціях більшості держав зацікавлених інтеграцією. Зрештою, це знайшло конкретний вияв у юридично-політичній структурі першої інтеграційної із секторним характером організації тих держав - Європейському співтоваристві вугілля і сталі. З цього ж погляду федералізм у доктринальному сенсі був найширшою основою для формування інтеграційних уявлень у перших фазах цього процесу.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «ОСНОВНІ КОНЦЕПЦІЇ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ІНТЕГРАЦІЇ» з дисципліни «Європейський Союз: політика, економіка, право»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: ПРИЧИНИ ІНФЛЯЦІЇ
ІНФОРМАЦІЙНЕ ТА НОРМАТИВНО-ПРАВОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СТВОРЕННЯ НАУКОМІ...
МІЖНАРОДНІ РИНКИ ГРОШЕЙ ТА КАПІТАЛІВ
Неоінституційна теорія фінансування
Підключення та основні сервіси Internet


Категорія: Європейський Союз: політика, економіка, право | Додав: koljan (02.06.2013)
Переглядів: 585 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП