ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Екологія » Геофізична екологія

Накопичення відкладів і їх перетворення
Екзогенні процеси у приповерхневих частинах земної кори і на самій поверхні материків призводить до формування великої кількості пухких відкладів, які надходять у моря і океани різними

шляхами. Це щорічний стік наносів річок (18,3 млрдт), надходження матеріалу в результаті еолових процесів (1,6 млрд т), виверження вулканів (3,0 млрд т), абразії (0,5 млрд т), діяльності льодовиків (1,5 млрд т). Крім того, у Світовий океан надходить біля 1,82 млрд т біогенних речовин. Частина осадового матеріалу формується у са­ мому океані за рахунок хімічних перетворень континентальних осадів, що сюди потрапляють (Чечкин, 1990). Процес накопичення відкладів називається седиментацією (від лат. весНтепШт - осадок), або седиментогенезом. Осідання відкладів на дно відбувається повільно. Переважна частина їх перебуває у стані рівноваги біля 45 років (Хаин, 1978). Накопичення відкладів у морях і океанах відбувається на мате­ риковій лінії (шельфі), материковому схилі, в глибоководних жо­ лобах і в межах океанічного ложа (рис. 17.1).

рення нових мінералів відповідно до змінених фізико-хімічних умов; перерозподіл речовин і утворення конкрецій; ущільнення відкладів та зниження їх вологості; перекристалізація, цементація тощо (Страхов, 1962). Всі різноманітні процеси діагенезу протікають одночасно. Найважливішими умовами перетворення осадів у гірську поро­ ду є: висока вологість, яка змінюється відповідно до складу від­ кладів; наявність у верхній частині осаду різноманітних бактерій; підвищена мінералізація ґрунтових (мулових) розчинів, які просо­ чують відклади. Перетворення осаду в гірську породу - процес дуже тривалий, котрий може продовжуватись сотні тисяч і мільйони років.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Накопичення відкладів і їх перетворення» з дисципліни «Геофізична екологія»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Омоніми, омофони, оморфми і омографи
Аудит балансу підприємства
СУТНІСТЬ ВАЛЮТИ ТА ВАЛЮТНИХ ВІДНОСИН. КОНВЕРТОВАНІСТЬ ВАЛЮТИ
Технічні засоби для об’єднання локальних мереж: мости, комутатори...
ЗАОЩАДЖЕННЯ ТА ІНВЕСТИЦІЇ В МЕХАНІЗМІ ГРОШОВОГО РИНКУ


Категорія: Геофізична екологія | Додав: koljan (20.04.2013)
Переглядів: 592 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП