ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Екологія » Екологічна культура

Гомеостатична життєдіяльність
Гомеостатична життєдіяльність спрямована на підтримання стабільності внутрішнього середовища організму (наприклад, температури тіла в межах 36-37 °С); екологічна виконує аналогічні функції стосовно середовища зовнішнього. У цьому контексті трудова діяльність постає однією з форм екологічної життєдіяльності, властивої лише людині, хоча зародки її спостерігаються у багатьох соціальних видів тварин, насамперед вищих птахів та ссавців.
Потреба у самозбереженні предків гомінід, набуті ними субстратно-генетичні та поведінково-етологічні особливості, викликали до життя такий спосіб екологічної життєдіяльності, сутність котрого полягає в активному впливі на своє довкілля за допомогою спеціально виготовлених пристосувань (знарядь) праці, завдяки чому останнє набуває рис людинодоцільності, людиновимірності загалом. Тому, якщо класична еволюція біоти полягає у видозміні її самої, то в нашому випадку до цього долучається також і обшир культурної еволюції, адаптивних систем нового гатунку. Таким чином, прискорюється розвиток системи "людина-біосфера", оскільки поступу, видозмін зазнають обидва складники її — як людина, так і трансформований її діяльністю навколишній світ.
Наразі не слід вважати, що внаслідок цього припиняється власне морфогенетична еволюція людини. Навпаки, як засвідчує антропологія, гомініди взагалі є одним з найшвидше еволюціонуючих таксонів, причому саме з погляду біологічних критеріїв — змін спадковості, моделей поведінки, морфології та фізіології організму тощо. Не припинилася еволюція і на рівні Homo sapiens, хоча вона набуває певної своєрідності, а саме: анагенез змінюється кладогенезом, тобто дивергентна еволюція (розходження одного виду на декілька форм) переростає у філетичну (подальша трансформація цієї форми) (Ю. И. Новоженов, 1983). Тим самим, той природно-історичний процес, котрий усталив нову форму екологічної життєдіяльності, адаптивної стратегії живої речовини в цілому — на основі культури, не усунув людину із загального еволюційного процесу.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Гомеостатична життєдіяльність» з дисципліни «Екологічна культура»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Типи проектного фінансування
Технологічний процес виготовлення ДСП
Метафора і метонімія
Коперник и Птолемей
Справочная таблица по механике


Категорія: Екологічна культура | Додав: koljan (19.04.2013)
Переглядів: 493 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП