ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Екологія » Ландшафтна екологія

Псельсько – Хорольський полого-хвилястий ландшафтний район на палеогенових відкладеннях з типовими чорноземами і пануванням агрофітоценозів
Більша частина району знаходиться в Полтавській об-ласті. Східною межею району служать відроги Середньоро-сійського підвищення і межі розповсюдження дніпровського льодовика.
Корінними породами є палеогенові товщі харківської свити – зеленувато-сірі піски з прошарками глини. На пів-денному сході району зустрічаються полтавські неогенові відкладення із зеленуватих глин і білих пісків. На плакорах значно поширені молодші неогенові накопичення із строка-тих глин і супісків. Значні площі плакорів покриті четвертин-ними відкладеннями – лесом і лесоподібними суглинками. По численних сухих балках поширені делювіальні відкладен-ня. На правобережжі р. Грунь і р. Псел окремими плямами зустрічаються флювіогляціальні і льодовиково-озерні сугли-нки з прошарками пісків і гальки кристалічних порід.
Ландшафтний район є плоскою слаборозчленованою полого-увалистою рівниною, порізаною мережею реліктових прохідних долин і балок. Балки добре виражені в рельєфі, їх глибина 15-30 метрів. Плакорні ділянки мають суфозійні блюдця. Долина Псла шириною 9-12 км має заплаву і три надзаплавні тераси.
У районі панують чорноземи типові малогумусні се-редньосуглинистого механічного складу. Окремими плямами на південному сході району представлені темно-сірі ґрунти і опідзолені чорноземи. У долинах Псла, Груні і Хоролу розви-ваються лугові солонцюваті ґрунти, а на терасі бору Псла – дерново-слабопідзолисті піщані ґрунти.
Природна рослинність району майже не збереглася і колишні широколистяні ліси і лугові степи зараз замінені аг-рофітоценозами. Ліси уціліли тільки в долинах річок Псел і Хорол, а також на межиріччі Псла і Ворскли. По правому бе-регу Псла окремими масивами збереглися кленово-липово-дубові ліси з багатим підліском, а на терасах лівобережжя домінують дубово-соснові і чисто соснові ліси. На вододілі Псла і Ворскли острівцями розкидані дубові гаї і невеликі масиви з липово-дубових лісів. У цілому лісистість району дуже мала – від 2 до 10% від загальної земельної площі.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Псельсько – Хорольський полого-хвилястий ландшафтний район на палеогенових відкладеннях з типовими чорноземами і пануванням агрофітоценозів» з дисципліни «Ландшафтна екологія»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Аудит звітності з податку на прибуток
ЗАГАЛЬНІ ПОНЯТТЯ ТА КЛАСИФІКАЦІЙНІ ОЗНАКИ НОВОГО ТОВАРУ
Класифікація банківських кредитів
Використання стільникових мереж для передачі даних
ВНЕСОК Дж. М. КЕЙНСА У РОЗВИТОК КІЛЬКІСНОЇ ТЕОРІЇ ГРОШЕЙ


Категорія: Ландшафтна екологія | Додав: koljan (19.04.2013)
Переглядів: 563 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП